“Me vaan mentiin, mihin haluttiin seuraten inspiraatioamme”: haastattelussa juuri uuden ”Black Anima” -albuminsa julkaissut Lacuna Coil

Italialainen goottimetallia soittava Lacuna Coil julkaisi tänään uuden ”Black Anima” -nimisen albuminsa Century Media Recordsin toimesta. Kaaoszine tavoitti puhelimitse yhtyeen mieslaulajan Andrea Ferron ja kyseli hieman tuoreita kuulumisia albumin julkaisun kynnyksellä. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Terveisiä Helsingistä, miltä tuntuu ennen albumin julkaisemista? Jännittäkö?

Andrea Ferro: Kyllähän se aina jännittää kun uusi albumi tulee vihdoin ulos ja porukka pääsee kuulemaan uutta musiikkia meiltä. Jokainen levytys on erilainen matka meidän elämäämme emmekä malta fanien reaktioita siihen, mitä me edustamme vuonna 2019.

Uusi albuminne “Black Anima” ilmestyy 11. päivä lokakuuta Century Median kautta ja se on järjestyksessään yhdeksäs albuminne. Miten itse kuvailisit tuoretta albumianne? Miltä Lacuna Coil kuulostaa vuonna 2019 verrattuna teidän aiempiin albumeihin?

Andrea Ferro: ”Deliriumin” julkaisun jälkeen annoimme itsellemme vapauden kokeilla uusia juttuja musiikissamme ja sitä kautta ja rikkoa rajoja. Me emme todellakaan välittäneet, mitä porukka meiltä odottaa, me vaan mentiin, mihin haluttiin, inspiraatiota seuraten ja perinteitä noudattaen. Uramme tällä hetkellä, mitä ikinä kirjoitammekin, tulee sisältää tätä uniikkia Lacuna Coilin fiilistä, jota me kehitimme 20 vuoden aikana. Nykyään me olemme tietenkin erilaisia ihmisinä ja muusikkoina, mutta uskoisin, että meidän intohimomme ja identiteettimme ovat pysyneet samoina, ja sen myös kuulee tuoreella ”Black Anima” -albumilla.

Puhutaan hieman tulevasta albumista. Mistä nimi ”Black Anima” tulee albumille? Onko levyllä jotain yhtenäistä teemaa lyriikkojen osalta?

Andrea Ferro: “Black Anima” tarkoittaa tummaa sielua ja nimi edustaa pääkonseptia, jota me olemme luoneet brainstormaamalla elämämme kaikki viimeisten kolmen vuoden tapahtumat. Vahvin tunne, josta sovimme, oli se, että keskitymme käsittelemään todellisia tärkeitä menetyksiä perheissämme ja odottamattomia tapoja reagoida niihin tilanteisiin. Toinen suuri vaikuttaja lyriikoihin oli kirja, jonka luin. Sen nimi oli ”Enkeleiden fysiikka” ja se analysoi uskonnollisesta ja tieteellisestä näkökulmasta enkeleiden, haamujen ja henkien hahmoja. ”Black Anima” kertoo menetettyjen sielujen tarinoita, ja miten paljon me voimme vieläkin tuntea heidän läsnäoloaan.

Musiikillisesti kuvailisin ”Black Animaa” yhdistelmäksi ”Karmacodea” sekä ”Comaliesia”, mutta albumi on silti musiikillisesti jotain uutta teidän bändille sisältäen hyvin modernia, raskasta ja syvällistä musiikkia. Tuotitte albumin. Millainen prosessi se kokonaisuudessaan teille oli?

Andrea Ferro: Matskusta oli tulossa niin henkilökohtainen, että me päätimme tuottaa sen Marcon(yhtyeen basisti) kanssa, ja hänestä kuoriutuikin loistava tuottaja. Emme halunneet ketään ulkopuolista kertomaan meille omaa näkökulmaansa biiseistämme. Me tiesimme tarkalleen, miltä tämän albumin pitää kuulostaa ja teimme sen täysin omin voimin. Uskoisin, että meillä on riittävästi kokemusta kirjoittaa ja tuottaa omia levyjä. Tämä ei tarkoita, että kieltäydymme yhteistyöstä tuottajien kanssa tulevaisuudessa mutta nyt tällä hetkellä fiilis albumista on loistava. ”Black Anima” on aika täydellinen albumi mielestäni ja se sisältää monipuolisia biisejä.

Kappale, joka mielestäni albumilta erottui eniten edukseen on ”Veneficium” ja uskallan jopa väittää, että se on omasta mielestäni Lacuna Coilin uran paras kappale. Voisitko hieman kertoa meille tuosta kyseisestä kappaleesta?

Andrea Ferro:Veneficium” on levyn pisin kappale ja se alkaa hyvin eeppisellä ja raskaalla osiolla, ja siirtyy sitten enemmän doom metalin kaltaiseksi tunnelmalliseksi kappaleeksi. Meidän mielestämme sillä on samantyyppinen tunnelma kuin ”In a Reveriellä”, joka on soviteltu vuoteen 2019.

Yhtye juhlisti viime vuonna 20 vuotista taivaltaan. Mitä mieltä itse olet bändin historiasta? Onko yhtye muuttunut paljon vuosien varrella ja jos on, mitkä asiat ovat muuttuneet eniten? 

Andrea Ferro: Uskon, että nykyään me olemme aikuisempia ja kokeneempia kuin silloin varhaisina aikoina. Olemme oppineet ymmärtämään musiikkia paremmin ja osaamme ilmaista itseämme paremmin. Tajuamme myös, mitä sana  ammattilaismuusikko tarkoittaa ja olemme oppineet elämästä tien päällä. Me luomme yleisömme kanssa hyvin syvän yhteyden, joka menee fanien ja artistien välisen suhteen yli ja me pystymme nyt enemmän ja enemmän nauttimaan siitä. Olemme myös äärettömän ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhtyeenä. Ja se on myös jo nyt ylittänyt kaikki ne haaveet, joista koskaan haaveilimme.

Teitä kutsutaan usein ”amerikkalaiseksi” bändiksi Euroopassa. Yhdistyykö musiikissanne mielestänne amerikkalaiset ja eurooppalaiset piirteet? Miten tyylinne on kehittynyt vuosien varella?

Andrea Ferro: Musiikkimakumme ja soundimme on aina ollut kahden maailman välillä, ja olemme aina ottaneet vaikutteita kaikkialta musiikkiimme. Pidämme paljon bändeistä kuten Slayer, Metallica, Megadeth, Type o Negative, Pantera, Korn jne., mutta kuuntelemme todella paljon myös eurooppalaista rokkia. Me tykkäämme molemmista lähestymistavoista ja me perustamme soundimme molempiin tyyleihin. Minusta tuntuu, että me olemme sekoitus kaikkea, mistä tykkäämme, ilman rajoja.

Aloitatte kohta kiertueenne ja soitatte pari keikkaa myös Suomessa. Mitä me voimme odottaa näiltä konserteilta? Entä soittolistalta?

Andrea Ferro: Emme malta odottaa! Luultavasti esitämme muutamaa uutta biisiä ”Black Anima” -levyltä ja myös vanhempaa matskua sekä klassikkoja. Siitä tulee hyvin energinen show ja hauska yö, joten älkää missatko sitä!

Kiitoksia ajastasi ja onnea albumin julkaisuun! Haluatko vielä sanoa jotain viimeisiä sanoja suomalaisille faneillenne sekä Kaaoszinen lukijoille?

Andrea Ferro: Kiitoksia, että annatte meille näkyvyyttä. Emme malta odottaa palaamista kauniiseen Suomeen ja bailaamista hullujen suomalaisten metallipäiden kanssa.

https://www.facebook.com/lacunacoil/

Haastattelu: Marlena Darocha

Kommentoi julkaisua