Medeia

Medeia 2013 1Kotimainen vaihtoehtoista death metallia louhiva Medeia julkaisee odotetun uuden albuminsa nimeltä ”Iconoclastic” 25. päivä lokakuuta Fullsteam Recordsin kautta. Kaaoszine tavoitti yhtyeen albumin julkaisun tiimoilta sähköpostitse ja kyseli yhtyeeltä hieman mietteitä uudesta albumista sekä hiljattain soitetusta kiertueesta yhdessä Insomniumin sekä Children Of Bodomin kanssa. Lue lisää nähdäksesi Kaaoszinen haastattelu kokonaisuudessaan.

Terve. Kuinkas vuosi 2013 on sujunut tähän mennessä Medeian leirissä?

Samuli Peltola: Alkuvuosi istuttiin tiiviisti studiossa ja loppuvuosi menee keikkaillessa ympäri Eurooppaa. Vuosi 2014 tulee oletettavasti olemaan keikkailuntäyteinen vuosikerta, heti alkuvuodesta pitäen.

Teiltä ilmestyy uusi albumi nimeltä ”Iconoclastic” lokakuun 25. päivä. Voisitteko te hieman lyhyesti avata meille, että mistä albumin kappaleet oikein kertovat ja mistä saitte idean kyseisiin kappaleisiin?

Medeia Iconoclastic 2013Samuli Peltola: Poiketen aikaisemmasta linjastamme, ”Iconoclasticin” kappaleet ovat kaikki omia kokonaisuuksiaan. Levy koostuu kymmenestä tarinasta, ja niiden yhteisenä nimittäjänä toimii pyrkimys alleviivata tekstien kirjoittajien maailmankatsomusta suurien ajattelijoiden sitaattien tukemana. Nimensä puolesta Iconoclastic kieltää etenkin länsimaisessa yhteiskunnassa parhaiten tunnetut uskomusjärjestelmät ja pohjaa logiikkaan sekä luonnontieteeseen.

Olen itse kuullut albumin nyt muutaman kerran ja se tuntuu olevan paljonkin monipuolisempi teos kuin teidän edellinen ”Abandon All” albuminne. Mitkä olivat teidän omat päämääränne albumia tehdessä? Oliko jotain asioita joita halusitte parantaa tai tehdä toisin edelliseltä ”Abandon All” albumilta?

Samuli Peltola: ”Abandon All” oli niin vahvasti albumitrilogiamme raskaaseen loppuun sidottu, ettei sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin kuulostaa hieman monotoniselta ja painostavalta. ”Iconoclasticin” biisipohjainen lähestyminen mahdollisti vapautuneen kokeilun läpi levyn. Annoimme jokaiselle biisille mahdollisuuden muodostua juuri sellaiseksi miltä sävellyshetkellä tuntui. Yleisemmällä tasolla ainoa yksittäinen päämäärä levyjemme välillä lienee se, ettemme koskaan halua tehdä samaa levyä kahdesti.

Teiltä ilmestyi video albumin kappaleesta nimeltä ”Misery Prevails” ja yhtyeellä tuntuu aina olevan varsin omaperäisiä ja hyviä ideoita videoita julkaistessa. Mistä ylipäätänsä ammennatte ideoita musiikkivideoihinne?

Samuli Peltola: Aloimme alunperin tekemään hassutteluvideoita osittain siksi koska monet heavy-videot tapaavat olla tahattomasti melko huumorintäyteisiä. Kaikkea kuitenkin aikansa, kuten ”Misery Prevailsin” videosta käy ilmi, sillä päätimme tähän väliin tehtailla vaihtelun vuoksi astetta totisemman videon, jolle pyrimme tallentamaan osan live-meiningistämme. Videoiden suhteen ideoita kyllä vielä riittää, joten saa nähdä mitä tuleman pitää. Kenties yksi hieman sairaalloisempi video voisi toimia seuraavaksi.

Olette parhaillaan kiertueella Euroopassa yhdessä Children Of Bodomin sekä Insomniumin kanssa. Kuinkas kiertue on sujunut ja mikä on ollut vastaanotto uusille kappaleille mitä olette livenä soittaneet?

Medeia 2013 2Samuli Peltola: 17 soitetun keikan jälkeen fiilis on katossa. Ihmiset tulevat joka paikassa aikaisin katsomaan lämppäreitä ja keikkapaikat ovat järjestäen sieltä isommasta päästä. Tällaista kiertuetta on odotettu kauan, joten nyt rytyytetään joka ilta lava säpäleiksi ja revitään yleisöstä reaktio irti vaikka väkisin. Tähän mennessä formaatti on toiminut paremmin kuin hyvin, ja uudet kuin vanhatkin rallit tuntuvat heavy-kansalle maistuvan.

Yleensä kiertueilla pakkaa sattumaan ja tapahtumaan yhtä sun toista. Onko tällä kiertueella tapahtunut mitään hauskaa juttua, joka olisi mainitsemisen arvoinen?

Samuli Peltola: Insomniumin Markus Vanhalan Soundi-blogia kannattaa lueskella jos päivittäiskuulumiset kiertueelta kiinnostavat. Blogin ulkopuolelle jääneet asiat ovat monesti sitä sorttia, etteivät ne päivänvaloa juurikaan kestä. Insojen kanssa bussielämä ja kiisselitouhut ovat pääsääntöisesti aina suurta huvia ja joka päivään kuuluu monesti lystikkäitä gay-hetkiä. Suurin yksittäinen ”hassu juttu” lienee kuskimme Crazy-Mike, jonka jutut ovat pääsääntöisesti hyvin viihdyttäviä. Juuri ennen viiksekkäitä kiisselisetiä Mike kuskasi muuan Snoop-koiraa, joka on kuulemamme mukaan maailmanluokan tuhkakuppien ohi pöydille tumppaileva kusipää. Myös Public Enemyä, Madonnaa ja suurenmoista kansainvälistä hevipenaliutaa kuskannut Mike on tähän mennessä yllättänyt muun muassa break dance -taidoillaan ja näyttävillä kuvilla kuubalaisesta naisystävästään. Miken kanssa on tullut myös otettua pari erää lukkopainia ajankuluksi, hän on hieno mies.

Albumin julkaisuun on tätä haastattelua tehdessä enää reipas viikko. Onko teillä itsellänne jotain odotuksia albumin suhteen? Onko yhtyeellä tavoite tällä albumilla saada yhä enemmän jalansijaa Suomen ulkopuolella?

Samuli Peltola:  On, ”Iconoclasticin” myötä tullaan keikkailemaan paljon ja raskaasti, katsotaan vuoden päästä missä mennään.

Tässä mennään jo lokakuussa ja suurin osa albumeista on jo keritty tämän vuoden aikana julkaisemaan. Mitkä ovat omia suosikkejanne tältä vuodelta? Tuleeko mieleen mitään mainitsemisen arvoista?

Samuli Peltola: Carcass ehdottomasti!

Kiitoksia paljon ajastanne ja onnea tulevan albumin tiimoilta. Haluatteko te vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille?

Samuli Peltola:  Tulkaa keikoille, niin otetaan porukalla kiisseliä.

Kommentoi julkaisua