Medeia käynnistää vuoden mielenterveyspainotteisella ”A Cross to Bear” -sinkulla – kappaleella tuetaan MIELI Ry:n toimintaa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.1.2022

Jo 20 vuotta vaikuttanut suomalaisen äärimetallin pioneeri Medeia osoittaa tukensa mielenterveyden kanssa kamppaileville uudella ”A Cross to Bear” -sinkulla ja videolla.

Siinä missä pandemia on verottanut maailman kollektiivista mielenterveyttä, on monidiagnoosinen bändi maksanut myös osansa. ”A Cross to Bear” -biisillä vierailee bändin pitkäaikainen tuttu, entinen The Ocean -vokalisti Mike Pilat, joka vaikuttaa nykyisin mm. brittiläisessä Herod-yhtyeessä.

Kappaleella muistutetaan, että risti on alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan kidustusväline, jollaista monet joutuvat symbolisesti mielessään kantamaan.

Vaihtoehtoista äärimetallia esittävä Medeia on uransa aikana julkaissut 5 täyspitkää, joista viimeisin, myös Suomen fyysisten albumien listalla Top 5 -joukkoon yltänyt ”Xenosis” ilmestyi vuonna 2019 Playgroundin kautta. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä yhtye on uransa aikana esiintynyt lukuisia kertoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja kiertänyt muun muuassa The Oceanin, Children of Bodomin ja Raised Fistin kanssa.

Kappaleella tuetaan MIELI Ry:n tekemää mielenterveystyötä, ja voit katsoa siitä julkaistun videon tästä:

http://www.medeiaband.com/
https://www.facebook.com/MedeiaBand
https://www.instagram.com/medeiaband/
https://twitter.com/medeiaband