Medeialta uutta musiikkia ”Supersectic”-kappaleen muodossa: Knotfestissa kuvattu video Kaaoszinen ensiesityksessä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.8.2023

Metallimatriarkka Medeia käynnistää 1. syyskuuta 20-vuotisjuhlakiertueensa ja palaa uuden materiaalin kera. Ensi vuonna uuden albumin Playgroundin kautta julkaiseva yhtye esittelee bändin uudistunutta tuotantokoneistoa tänään julkaistulla ensimaistiaisella ”Superseptic”, joka jatkaa viimevuotisen ”A Cross to Bear” -sinkun synkällä mielisairauspainotteisella linjalla. Kappale on tarttuvaa deathcorea parhaimmillaan, jossa huikeat laulusuoritukset, kekseliäät riffit ja maailmanluokan tuotanto niputetaan yhteen massiivisen energialatauksen turvin. Yhtyeen kitaristi Samuli Peltola kertoo kappaleesta seuraavaa:

”’Superseptic’ pyrkii yhdistämään tarttuvuutta ja aggressiota maksimaalisissa mittasuhteissa samalla, kun tunnusomainen riffitulitus laulaa tehden selväksi, mikä bändi on jälleen kerran sotapolulla. Bändin tulevaa alleviivaa tuotantokoneiston täysimittainen päivitys aina studiotiloista miksaukseen ja masterointiin. Tuntuu siltä, että tekemisen rajat ovat tyystin hävinneet niin biisien kirjoittamisen kuin tuotannollisten seikkojen osalta ja jäljellä jää vain vapaa luova työ, joka on aina ollut Medeian ydin.”

Musiikkivideo on kuvattu jo nyt historiallisilla Pohjoismaiden ensimmäisillä Knotfesteillä viime kesänä.

Vaihtoehtoista äärimetallia esittävä Medeia on uransa aikana julkaissut viisi täyspitkää, joista viimeisin, myös Suomen fyysisten albumien listalla top 5 -joukkoon yltänyt ”Xenosis” ilmestyi vuonna 2019 Playgroundin kautta. Reilut 20 vuotta uraa tehnyt yhtye on esiintynyt lukuisia kertoja niin koti- kuin ulkomailla ja kiertänyt muun muuassa The Oceanin, Children of Bodomin ja Raised Fistin kanssa.

THE MATRIARCH TOUR:

pe 1.9. Yo-talo, Tampere
la 2.9. Logomo, Turku
pe 8.9. On the Rocks, Helsinki
la 9.9. Kulttuuritalo Annis, Pori
la 16.9. Möysän Musaklubi – Mössö, Lahti

Luetuimmat

Uusimmat