Megadeth-pomo Dave Mustaine puhuu kauniisti edesmenneestä Alexi Laihosta: ”Näyttää siltä, että taivas sai juuri soolokitaristinsa”

– Rockfest 2018

Kotimaisen metallin menestysyhtye Children of Bodomin johtohahmon, Alexi Laihon, poismeno kosketti musiikkimaailmaa vuoden 2021 alussa. Laihon muistoa ovat kunnioittaneet niin amatöörimuusikot, Laihon kollegat kuin myös hänen idolinsakin. Laihon vaikutus niin kotimaiseen metallimusiikkiin kuin maailmanlaajuisestikin oli merkittävä.

Yksi Laihoa muistelevista legendoista on myös metallisuuruus Megadethin johtaja Dave Mustaine. Laulaja-kitaristi puhui Laihosta kauniin sanoin tuoreessa The Dave Mustaine Show’n jaksossa numero 108.

”Minä tunsin hänet ystävällisenä sieluna, ja hämmästyttävänä lahjakkuutena. Itse asiassa kun tein [San Diegon sinfoniaorkesterin kanssa] Symphony Interrupted -esitystä [vuonna 2014], hän ja se toinen kitaristi – en muista nyt hänen nimeään – versioivat sen Vivaldi-jutun, ja se oli uskomatonta. Se saattoi olla ’kesä’ [Vivaldin ’Neljä vuodenaikaa’ -teoksen osa] tai jokin muu niistä, en muista niitä nyt tällä istumalla. Lepää rauhassa, ystäväni. Sinua ikävöi niin moni, me rakastamme sinua. Näyttää siltä, että taivas sai juuri soolokitaristinsa metallibändiinsä.”

Kommentoi julkaisua