Megadeth – Th1rt3en

Megadeth on jo sen kokoluokan bändi, ettei sen uusin levy varmaan jää keneltäkään vähääkään rock-maailmaa seuraavaa huomiotta. Näitä yhtyeitä, jotka ovat huipulle päässeet ja jaksaneet siellä heilua pidempään kuin vain yhden tai kahden levyn verran, on loppujen lopuksi aika vähän. Levy kantaa nimeä ”Th1rt3en”, ja kuinka ollakaan, se on yhtyeen kolmastoista albumi. Julkaisijana toimii Roadrunner Records.

Levy pärähtää käyntiin ”Sudden Death” -nimisen kappaleen myötä. Kovin pirteän kuuloista Megadethiä, kitarat soivat vanhaan malliin eikä Shawn Droverin rumputyöskentelyssäkään moittimista ole. Levyltä löytyy ripaus ”Rust In Peace” -levyn aikaista teknistä thrashiä, kuin myös ”Countdown To Extinctionin” ja ”Youthanasian” aikaista, loppuun asti hiottua ja radiokelpoista heavyä. Itse asiassa kappale ”Millennium Of The Blind” on alun perin kirjoitettu ”Youthanasia” -albumille.

Pääsääntöisesti ”Th1rt3en” -albumilla kuullaan hyvässä iskussa olevaa yhtyettä. Kappaleet kuten ”Whose Life (Is It Anyways)”, tai ”Never Dead” tyydyttänevät varmasti yhtyeen faneja. Kuitenkin hetkittäin kuulostaa siltä, kuin yhtye vähän jarruttelisi eikä päästelisi täydellä teholla. Esimerkiksi Al Caponesta kertova ”Public Enemy No.1” on ihan ok ralli, mutta jotenkin hieman vaisun kuuloinen ja samoin käy myös kappaleessa ”Guns, Drugs & Money”. Megadeth on kuitenkin jalostanut thrashinsä aivan oman kuuloisekseen, eikä ole tyytynyt soittamaan pelkkää junttariffeihin perustuvaa päänheilutus-metallia. Yhtye onkin uransa aikana julkaissut hyvin erilaisia levyjä, tosin kaikki näistä eivät olleet erityisen toimivia. Mutta mitäs menneillä on väliä, kun yhtye kerran tänä päivänä on hyvinkin vahvassa vedossa.

Levyn päättävä ”13” jättää väkisinkin hyvän maun suuhun ja voidaan hyvillä mielin todeta, että ainakaan tälle yhtyeelle kyseinen luku ei tuonut epäonnea. Erittäin hyvä jatko edelliselle ”Endgame” -albumille. Nyt kun joku viisas vielä osaisi kertoa, miksei tämän yhtyeen live-vedot ole kovinkaan kummoisia? Yhtyeeltä on saattanut tulla juuri loistava levy, tai settilista voi olla täynnä ”Rust In Peace” -albumin timantin kovia ralleja, mutta jotenkin ne aina livenä kuulostavat hieman väsähtäneiltä. Mene ja tiedä, mutta hyvän albumin ovat herrat vääntäneet.

8/10

Kappalelista:

1.Sudden Death
2.Public Enemy No. 1
3.Whose Life (Is It Anyways)
4.We The People
5.Guns, Drugs And Money
6.Never Dead
7.New World Order
8.Fast Lane
9.Black Swan
10.Wrecker
11.Millennium Of The Blind
12.Deadly Nightshade
13.13

http://www.megadeth.com/home.php

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua