Megadethin David Ellefson kertoo yhtyeen suhtautuvan optimistisesti Dave Mustainen syöpähoitoihin

Maanantaina 17. kesäkuuta metallimaailmaa kohtasi huolestuttava uutinen. Legendaarisen thrash metal -yhtye Megadethin laulaja-kitaristi Dave Mustaine nimittäin tiedotti, että hänellä on diagnosoitu kurkkusyöpä. Mustaine kertoo, että hoitojen arvellaan onnistuvan 90 %:n todennäköisyydellä. Tästäkin huolimatta yhtye joutuu luonnollisesti peruuttamaan melkein kaikki vuoden 2019 konsertit.

Nyt yhtyeen basisti David Ellefson on kertonut tunemuksiaan Mustainen diagnoosista tuoreessa The Classic Metal Show’n haastattelussa. Ellefson kertoo:

”Olimme valmistautuneet aikamoiseen pommiin tietässämme, että meidän tulee tiedottaa asiasta. Ajatukset ja rukoukset ovat aina tervetulleita. Dave on aloittanut hoitonsa. Olemme olleet lähes puolitoista kuukautta Nashvillessa työstämässä seuraavaa Megadeth-albumia, joten olemme tavallaan katsoneet kaiken etenemistä. Ja asiat liikkuvat eteenpäin, koska Dave on aloittanut hoitonsa. Yhtäkkiä tästä kaikesta tuli todellisuutta, jossa Daven täytyy noudattaa lääkärien neuvoja, eikä hän voi samaan aikaan saada hoitoa syöpää vastaan ja soittaa suuria rockkonsertteja. Joten meidän oli pakko todeta, että nyt täytyy lopettaa. Meidän tulee tehdä tästä ykkösprioriteetti. Ja siitä tiedotteessa olikin kyse – halusimme kertoa tästä ja tehdä selväksi, että joitakin konsertteja täytyy perua, kunnes asiat järjestyvät. Aiomme kuitenkin pitää MegaCruisen. Se on valtava asia, johon kuuluu monia ihmisiä, emmekä voi tietää Megadethin osallistumista, ennen kuin näemme Daven paranemisen tilan ja hoitojen vaikutuksen. Mutta olemme optimistisia siitä, että kenties voimme jollain tavalla tai vaikkapa koko bändinä ottaa osaa siihen. Tällä välin olemme työstäneet uutta albumiamme, ja se edistyy hyvin.

”Dave ja minä olemme käyneet yhdessä läpi kaikenlaista paskaa. Ylä- ja alamäkiä, huumekoukkuja, eroja ja sovintoja ja kaikkea, mitä vain väliin mahtuu. Ja tämä on taas yksi sellainen asia. Suhtaudumme hoitoihin optimistisesti. Ja onnistumisprosentti on tässä aika suuri, joten luulen kaiken päättyvän lopulta hyvin.”

Kommentoi julkaisua