Megadethin ”The Sick, The Dying… And The Dead!” -albumin kansitaiteeseen liittyvässä oikeusjutussa on päästy sopuun

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.5.2023

Julkaisimme sivustollamme tämän vuoden helmikuussa uutisen, jossa kerroimme yhdysvaltalaisen thrash metal -legenda Megadethin viimeisimmän ”The Sick, The Dying… And The Dead!” -albumin suunnitelleen Brent Elliot Whiten haastaneen yhtyeen oikeuteen maksamattomien korvauksien vuoksi. Whiten mukaan hän on suunnitellut kansitaiteen lisäksi taidetta myös yhtyeen lavatuotantoon mutta ei ole saanut korvausta tekemästään työstä. Whiten mukaan hän osallistui taiteen tekemiseen sillä edellytyksellä, että korvaus ja sopimus olivat työn alla ja että ne viimeistellään ennen albumin julkaisua.

Hän väitti varoittaneensa yhtyeen managementtia ennen kuin uutta musiikkia alettiin julkaisemaan, että hän odottaa yhä sopimusta ja korvausta tekemästään työstä. Hän väitti saaneensa managementilta vakuutuksen, että asia järjestyy pian. Kun itse albumi julkaistiin viime syyskuussa Whiten mukaan mitään sopimusta hänen taiteensa käytöstä ei kuitenkaan oltu saatu aikaiseksi.

Syytteen mukaan White haastoi Megadethin ja UMG:n oikeuteen tekijänoikeusloukkauksista New Yorkin Freelance Isn’t Free -lain nojalla. Hän vaatii lisäksi tuomioistuinta määräämään yhtyeelle kieltomääräyksen hänen taideteoksensa käytöstä ja vaatimaan vahingonkorvauksia ja vahingonkorvauksia taideteoksensa käytöstä jo kertyneestä voitosta.

Nyt The Hollywood Reporterin julkaiseman artikkelin mukaan Brent Elliot Whiten asianajaja Matthew Cave on kertonut osapuolien päässeen sopuun kiistassa.

Luetuimmat

Uusimmat