Melankolia ja siihen kytkeytyvä epätasapaino – arviossa Worthlessin melankoliset riitit

Kirjoittanut Enni-Ilona Koskinen - 21.11.2020

Tamperelainen, vuonna 2009 perustettu death metal -yhtye Worthless julkaisi kolmannen pitkäsoittoalbuminsa nimellä ”Melancholic Rites” 6. marraskuuta. Laulaja-kitaristi Toni Pekkalan mukaan levyn teemana on ”melankolia ja kaikki siihen kytkeytyvä epätasapaino”.

Kaksipäinen luolamiesmäisen soundin omaava Worthless onkin onnistunut kiteyttämään edellä mainittuja tunnetiloja kappeleisiinsa loistavasti. Singlenä julkaistu albumin aloituskappale ”Carnival of Sin” alkaa epätoivoisilla ja sekavilla sanoilla ”it just really made me feel really, really worse”. Albumi jatkaa samaa linjaa raa’alla energialla, joka kurittaa ankarasti kuuntelijaansa ja saaden tämän kyseenalaistamaan omaa onnea ja iloaan.

Albumin viides kappale ”Lunatic” kantaa mukanaan enemmän miellyttävän surumielistä tunnelmaa, johon on helppo turvautua, kun mieli laahaa maata. ”The Last Exit” on levyn viimeinen kappale, eli nimensä veroisesti viimeinen ulospääsy, jolta se kuulostaakin.

”Melancholic Rites” on raakoja tunnetiloja käsittelevä, emotionaalista tajunnanvirtaa edistävä kokemus, joka saa kuuntelijansa oksentamaan pahan olon ja patoutumat ulos lattialla kouristellen naama harmaana.

9/10

Kappalelista:

  1. Carnival Of Sin
  2. Seeds Of Degeneration
  3. Vantablack
  4. Melancholia Metamorphosis
  5. Lunatic
  6. Choreomania
  7. The Mighty Madness
  8. The Last Exit