Melankolista darkrockia soittavan DOL:n uusi kappale syntyi henkilökohtaisesta tragediasta

Kirjoittanut Ingeborg Roos - 23.5.2024

Helsinkiläis-hämeenlinnalainen melankolista darkrockia soittava DOL on julkaissut singlelohkaisun ”Dead Note” myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta EP:ltä.
Yhtyeen laulaja-kitaristi Eero “Mc” Veri taustoittaa kappaletta:

”Tragedia… Kuolema… Suru… Ne voivat imeä elämän meistä. Jos olet käynyt läpi saman, tiedät mitä se on. Perhettämme kohtasi suuri tragedia kaksi vuotta sitten ja siitä tämä biisi syntyi. Olen aina tiennyt, että parhaat kappaleet syntyvät elämämme pahimmista hetkistä; minulla on itse asiassa käsivarressani tatuointi, jossa lukee “I=ART=PAIN” muistuttamassa siitä. Sen jälkeen, kun kirjoitin tämän kappaleen, olen tuntenut, että tämä on ehdottomasti paras biisi, jonka olen kirjoittanut tähän mennessä. Kaikkein henkilökohtaisin ja merkityksellisin. Kappale syntyi melko helposti, kirjoitin melkein koko rakenteen, melodian ja sanat yhdeltä istumalta. Toki viimeistelimme sen myöhemmin bändin kanssa sellaiseksi kuin se nyt on. Dead Note:lla debytoi myös uusi kosketinsoittajamme Cantor-O, joka teki upeaa työtä pianojen ja äänimaisemien kanssa, nostaen kappaleen uudelle tasolle. Muut levyllä soittavat muusikot ovat tuttuja aiemmista DOL-julkaisuista: Eero “Mc” Veri laulussa ja kitarassa (eli minä), Hades Faith toisessa kitarassa, Jykä “Low” bassossa ja Catsy rummuissa, sekä aiemmin mainittu Cantor-O koskettimissa/syntetisaattoreissa.

Tämän kappaleen tuotanto oli todella erilainen verrattuna edelliseen EP:hen. Menimme kunnon studioon sen sijaan, että olisimme käyttäneet kotistudioitamme, ja äänitimme kaiken siellä, lukuun ottamatta syntetisaattoreita. Äänittäjä/tuottajamme Arti Waine auttoi meitä äänityksessä ja antoi muutaman hyvän neuvon. Tällä kertaa emme myöskään käyttäneet ollenkaan sampleja/ohjelmoituja elementtejä, jotka ovat olleet tavallista meille aiemmin ja äänitimme oikeat rummut ja vahvistimet digitaalisten sijaan. Se tuntui sopivan kappaleeseen paremmin, ja me valitsemme aina sen, mikä palvelee kappaletta parhaiten, ei sitä mikä on kätevintä. Vaikkakin, voimme hyvinkin palata enemmän ohjelmoituihin elementteihin tulevalla EP:llä, johon tämä kappale myös kuuluu… Katsotaan. Virityksessä menimme alas drop C:hen, joka on hieman raskaampi vire, kuin aiemmin käyttämämme drop D. Kappaleessa on myös uusia elementtejä, kuten akustisia kitaroita ja lähes oopperamaista laulua, jota on inspiroinut Nightwish.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miksauksen teki rapakon toisella puolen toimiva Antony Potenza, Antony Potenza Productionsista. Anthony on tehnyt uskomatonta työtä modernin metallin saralla, ja hänen kanssaan oli mahtavaa työskennellä. Itse asiassa niin mahtavaa, että sovimme työskentelevämme hänen kanssaan myös tulevalla EP:llämme, jonka viimeisiä juttuja olemme nyt kirjoittamassa.

Lopputulos, Dead Note, on yksinkertaisesti upea kappale, emmekä malta odottaa, mitä yleisömme siitä ajattelee ja odotamme innolla sen soittamista livenä tulevilla keikoillamme.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy