Melankolista doom metallia Kotkasta: End Of Aeonilta uusi albumi helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.1.2016

End Of Aeon 2016Viitisen vuotta sitten Kotkassa perustettu End of Aeon julkaisee toisen täyspitkänsä helmikuun 19. päivä. Vuosien varrella tapahtuneiden kokoonpanomuutosten myötä yhtyeen musiikki on saanut uusia vaikutteita juuriaan unohtamatta. Doom metalille ominainen raskaus ja melankolia yhdistettynä koskettaviin melodiakulkuihin ovat vahvassa roolissa myös tulevalla julkaisulla. Peruskaavamaisuuden sijaan yhtyeen kappaleiden sointi vaihtelee erittäin karusta tulkinnasta tunnelmallisiin suvantoihin. ”Through Infant Eyes” on levy, minkä myötä yhtye on sukeltanut syvälle musiikkiin ja etsinyt ne asiat, jotka koskettavat sielua kaikista eniten.

Yhtye kertoo tulevasta levystään seuraavaa: ”Epätoivo, toivo, katkeruus, kaaos, puhtaus ja viattomuus. ”Through Infant Eyes” eli TIE on monikerroksinen levy, joka saattaa kuulijan paikkaan missä ajan, paikan ja ihmisyyden merkitys häviävät. Sanoitukset kuvailevat eräänlaista käänteistä syntytarinaa, missä ”täydellisen maailman” raunioilta yritetään löytää takaisin alkuun ja perustotuuksien äärelle, jotta asioita ymmärrettäisiin ja voitaisiin tehdä toisin.

Levyn valmistuminen on ottanut oman aikansa ja tietyllä tavalla onkin ollut vaikeaa päästää irti jostain itselle niin läheisestä ja tärkeästä kuin mitä tämä albumi on meille. Mutta kuten lapsikin on päästettävä kasvun ja itsenäistymisen tielle, on tullut aika näyttää TIE maailmalle.”

Esimakua tulevasta albumista antaa teaseri tästä:

End Of Aeon Through Infant Eyes 2016”THROUGH INFANT EYES” -BIISILISTA
1. Ascension
2. I Am
3. Endless Agony
4. Verity
5. Pure Emptiness I
6. Pure Emptiness II
7. Ocean of Sincerity
8. Sealed Haven

KOKOONPANO
Sara Strömmer – laulu
Olli Suvanto – laulu
Ville Mussalo – kitara
Teemu Jokela – kitara
Antti Rantavuo – rummut
Jarno Uski – basso

DISKOGRAFIA
Ever (DropTone 2012)
Too Late single (2013)
Through Infant Eyes (2015)
https://www.facebook.com/EndofAeon/?fref=ts