Melankolista melodista metalia Äänekoskelta: arvostelussa Scars Of Solituden ”Deformation”

Kirjoittanut Tia Salmela - 19.1.2018

Äänekoskelta kaikui melankolissävytteistä melodista metalia, kun Scars Of Solituden debyyttialbumi ”Deformation” julkaistiin viime vuoden puolella. Tämä kyseinen yhtye on varsin tuore ilmestys metalikartalla, sillä se on perustettu vuonna 2015. Toivottavasti tämän debyyttialbumin myötä yhtyeen nimi tulee tutuksi myös laajemmalle yleisölle.

Albumin aloittaa ”I Remain Here”, joka jättää kuuntelijalle hieman ristiriitaiset fiilikset. Kappale tuntuu jäävän hieman etäiseksi mutta tilanne muuttuu heti, kun siirrytään ”Drowniin”. Kyseinen kappale on avausraitaa radioystävällisempi ja edustaa juuri sitä, mitä tämän kaltaiselta yhtyeeltä odotinkin. ”Drown” nousee väistämättä ainakin omaksi lempparikseni tältä albumilta.

Raidalta kolme löytyy ”Enemy”, joka on erikseen julkaistu omana singlenään. Kyseisestä kappaleesta on julkaistu myös oma lyriikkavideo. ”Enemy” muistuttaa melankolista Mustaschia ja sisältää jopa pienen pientä örinän tynkää. Olisin itse nostanut ”Drownin” singlejulkaisuksi ”Enemyn” sijaan, vaikkei ”Enemykään” ole huono valinta.

”Enemyn” jälkeen kuullaan vähän rauhallisempaa materiaalia, kun raidalla neljä soi ”Live to Regret”. Kappale tekee melkoisen vaikutuksen ja nousee myös yhdeksi albumin timanteista, kun taas puolestaan ”Fool” edustaa hieman samankaltaista kokonaisuutta kuin ”I Remain Here”.

Tempoa hidastetaan jälleen, kun tulee ”Emotional Graveyardin” vuoro. Kyseinen kappale on ehdottomasti koko albumin kaunein kappale, vaikka sen sanat ovatkin kovin synkät. Etenkin kertsin melodia on todella upea. ”Emotional Graveyardin” jälkeen tempo nostetaan takaisin sinne, missä se olikin, kun turhat kaunistelut jätetään sikseen, ja ”Dead Love Resurrection” alkaa soida. Kappale jatkaa samalla teemalla ”Emotional Graveyardin” kanssa. Illan viimeisenä hitaana kuullaan ”The End Of Me”, johon on saatu sisällytettyä ne fiilikset, jotka kumpuavat, kun rakkaudentäyteinen suhde päättyy.

Scars Of Solituden debyytti on kokonaisuutena yhtenäinen, ja jokainen kappale todistaa kuuluvansa tälle albumille. ”Deformation” vaatii kuuntelijaltaan kärsivällisyyttä, ja se saattaakin alkuun vaikuttaa vähän keskinkertaiselta ja väljähtäneeltä. – Ei kuitenkaan saa luovuttaa vielä muutaman kuuntelukerran jälkeen. Albumista saa paljon enemmän irti, kun on ihan rauhassa istahtanut paikalleen, ottanut kansilehtisen käteen, lukee sanoja ja keskittyy vain albumin kuuntelemiseen.

7½/10

Kappalelista:
1. I Remain Here
2. Drown
3. Enemy
4. Live To Regret
5. Fool
6. Emotional Graveyard
7. Dead Love Resurrection
8. The End of Me

Scars Of Solitude Facebookissa

Kirjoittanut: Tia Salmela