Melankolista stadion-soundia ja mustaherukkaviiniä – kotimainen Antivalent julkaisi uuden singlen rakkauden pelastavasta voimasta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.10.2019

Seinäjoelta kotoisin oleva, melankolista alternative rockia soittava Antivalent on julkaissut uuden singlen ja musiikkivideon nimeltä ”Saint Healer”. Kappaleen kylkeen bändi on lanseerannut myös biisin nimeä kantavan mustaherukkaviinin.

“Halusimme luoda kappaleen, joka yhdistelee isoa stadion-soundia ja melankoliaa, toivon tuntua kuitenkaan unohtamatta”, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi Omar Zouiter.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

“Sävellysprosessi tämän kappaleen kohdalla päättyi ennen kuin se kerkesi kunnolla edes alkamaan. Kappale rakentui hyvin vikkelää vauhtia laulumelodioineen päivineen. Sovitustyötä jatkettiin ja hiottiin tietenkin treeniksellä yhdessä”, jatkaa Zouiter.

“Saint Healer on meidän yhtyeelle se kappale, joka on yksiäänisesti sijoitettu settilistan loppuun, koska tälle kappaleelle kuuluu antaa kaikkensa”, Zouiter lopettaa.

Yhtye tulee lanseeraamaan singlen nimeä kantavan Saint Healer -mustaherukkaviinin yhteistyössä ylistarolaisen viinitila Pirulan kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

“Pirulan kanssa yhteistyötä tehtiin jo ’Edge of the World’ -musiikkivideon aikana, ja ideat yhteistyön jatkumisesta hautuivat siitä lähtien molempien tahojen mielissä. Nyt ajankohta yhteistyön jatkamiselle oli oikea”, kertoo yhtyeen rumpali Joni Vähämäki.

“Viini-idea lähti vähän humoristisesta heitosta bändin pikkujouluissa rumpalimme mökillä, saunan lauteilla”, naurahtaa yhtyeen basisti Tomi Latvala ja jatkaa: ”Totesimme muutamien löylyjen jälkeen oman viinin olevan täydellinen idea, ja mikäpä voisi olla hienompi idea, kun paikallinen viinitila ja paikallinen rockbändi täydentämässä toisiaan.”

Zouiter kertoo: “Lähestyimme muutaman päivän päästä villillä ideallamme Pirulan Pete Rintalaa ja hän kertoi heidän olevan erittäin innoissaan ideasta.”

Alkutalvesta 2018 yhtye piti Pirulan kanssa ensimmäisen tapaamisen Saint Healer -viinin toteuttamisesta. Keväällä 2019 koitti ensimmäinen maistiaiskäynti Pirulan viinitilalla. “Koko yhteistyökuvio alkoi itselle konkretisoitumaan tämän ensimmäisen tutustumiskäynnin yhteydessä”, Zouiter toteaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

“Pirulan Pete piti meille esittelykierroksen heidän upeasta viinitilastaan, ja esittelykierroksen jälkeen tiesimme, että tästä tulee hemmetin kova juttu”, yhtyeen kitaristi Oskari Grahn päättää. Voit kuunnella tuoreen singlen alta musiikkivideon kera: