Melodinen ja väkevä – arviossa Phantom Eliten toinen albumi ”Titanium”

Vokalisti Marina La Torracan ja sanoittaja-tuottaja Sander Gommansin perustama juhlistaa alkanutta vuotta 2021 julkaisemalla yhtyeen toisen pitkäsoiton. Entisen After Forever -kitaristi Gommasin ja Exit Edenissä vaikuttavan Torracan visioima Phantom Elite soittaa melodista, modernia metalia, josta löytyy nyansseja myös pop metalin suuntaan.

”Titanium” alkaa väkevästi ”Conjure Rains”- ja ”The Race” -kappaleilla, joiden myötä kuulija saa kiinni Phantom Eliten soundista: Joeri Warmerdam takoo raivolla rumpukalustoaan, Max van Esch revittelee mielipuolisia ja melodisia riffejä, jotka saavat vastaan pehmeän kontrastin Koen Stamin kosketinsoitinosuuksista. Kaiken keskiössä ovat luonnollisesti Torracan lauluosuudet, joita on ilo kuunnella hänen hyvän laulutaitonsa ansiosta.

Melodisuus on Phantom Eliten vahvuus, ja paikoitellen ”Titanium”-albumilla lipsahdetaan selvästi pop metalin puolelle, kuten ”Worst Part Of Me”- ja ”Glass Crown” -kappaleilla. Ensimmäisellä kuullaan vierailevaa solistia, Stef Rikkeniä, murisevien vokaalien kera. Kun Rikkenin mörinät yhdistetään Torracan pehmeään ääneen ja kappaleen pop metal -soundiin, ei Amaranthe-vivahteilta voi välttyä. ”Glass Crown” mennään täysin Phantom Eliten omilla voimilla, ja se onkin aavistuksen enemmän kallellaan raskaaseen rockiin kuin edeltävä.

”Titanium” etenee tasaisen ongelmattomasti, kiitos kappaleiden, jotka soitetaan runsaalla energialla ja asenteella. Albumin kohokohdaksi ja Phantom Eliten taidonnäytteeksi lukeutuu nimikkokappale, jossa on aitoa eeppisyyden tuntua sekä tehty tilaa instrumentaaliselle ilottelulle. Myös kappaleella kuultavat, vahvasti käsitellyt taustalauluäänet antavat lisäsilauksen kokonaisuuteen. ”Deliverance” yllättää myös iloisesti, sillä kappaleella kuultava Torracan laulu on albumin vahvimpia laulusuorituksia.

Kokonaisuutena Phantom Eliten toinen albumi on tasaisen hyvä, jolta löytyy myös muutama vahva taidonnäyte. 11 kappaletta sisältävä ”Titanium” on silti yhdeltä istumalta aavistuksen puuduttava kuuntelukokemus, mikä johtuu kappaleiden samankaltaisesta reseptistä. Useamman kuuntelukerran jälkeen levyltä alkaa kuitenkin erottaa yksityiskohtia ja ”Titaniumin” hienous aukeaa paremmin. ”Titanium” on energinen paketti.

7/10

Kappalelista:

 1. Conjure Rains
 2. The Race
 3. Diamonds And Dark
 4. Worst Part Of Me
 5. Glass Crown
 6. Titanium
 7. Bravado
 8. Silver Lining
 9. Haven
 10. Deliverance
 11. Eyes Wide Open

Phantom Elite Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua