Melodisen metalcoren uusi komeetta Fixation kritisoi somen koukuttavuutta ”More Alive” -singlellään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 25.5.2022

Tulevaa debyyttialbumiaan viime aikoina pohjustanut norjalainen metalcore-yhtye Fixation on onnistunut herättämään laajalti huomiota Euroopan musiikkipiireissä sinkkulohkaisujensa myötä. Kovasti odotetulta levyltä on tähän mennessä julkaistu singlet ”Stay Awake” ja ”Claustrophobic”.

Yhtyeen laulaja Jonas Hansen kertoo uuden ”More Alive” -singlen inspiraation nousseen eräästä sosiaalista mediaa ja mielenterveyttä käsittelevästä artikkelista:

”Halusin nostaa tällä kappaleella esiin sosiaalisen median aiheuttamat negatiiviset vaikutukset ihmissuhteisiin. On häiritsevää, kuinka paljon enemmän käytämme aikaa nettiprofiilimme päivittämiseen verrattuna aikaan, mitä käytämme oikeisiin ihmissuhteisiin. ”More Alive” -singlellä toivomme herättävämme huomiota tähän aiheeseen ja ehkä sen kautta helpottaa kuulijoitamme tekemään tietoisia päätöksiä sosiaalisen median käytöstään.”

Pandemia-ajan alkupuolella perustetun bändin live-esiintymiset ovat olleet kiven alla, mutta laatu on korvannut määrän. Debyyttikeikka by:larm -festivaaleilla poiki bändille keikkoja Britanniaan ja Norjaan sekä videohaastattelun Metal Hammer -sivustolle.

Loppuvuodelle yhtye on julkistanut useita keikkoja, kuten the Great Escape -festivaali Englannissa, Norjan-kiertue Leprous-yhtyeen kanssa sekä Summer Breeze -festivaali Saksassa.

”Loppuvuoden aikana keikkailemme Oslossa ja sen lähiympäristössä. Pyrimme rakentamaan laajan kesäkiertueen ensi vuodelle, jonka aikana haluaisimme tehdä mahdollisimman paljon keikkoja myös ulkomailla. Työskentelemme myös jatkuvasti livepuolemme kehittämiseksi, sillä haluamme tarjota faneille parhaan mahdollisen show’n!”, yhtyeen basisti Martin Gravdal kertoo.