Melodisen metallin korvamadoilla elävien kirjoihin – Katsauksessa Zerostreetin ”Come Alive” -EP

Joensuulainen Zerostreet ei kerro itsestään paljon ulkopuoliselle. ”Come Alive” on yhtyeen ensimmäinen itse tuotettu levy. Uskottavuutta julkaisulle tuo jo se seikka, että sen on masteroinut Finnvoxilla Mika Jussila. EP:n viisi raitaa, yhteiskestoltaan 19 minuuttia, ovat melodista metallia, jonka seasta on kuultavissa Avenged Sevenfoldia, Triviumia ja jopa Sentencediä – hyvin etäisesti. Näin siis, jos haetaan jotain tarttumapintaa tai vertailukuvaa. Vuonna 2013 perustettu nelihenkinen yhtye on julkaissut aikaisemmin ”Hero”-nimisen sinkun, joka on kuultavissa muun muassa Spotifystä.

Ensialkuun ”Come Alive” kuulostaa niin perus-melometallijulkaisulta kuin vain voi olla, mutta loppujen lopuksi EP:n kappaleet ovat hyvinkin tarttuvia – esimerkiksi ”Not Our Time” -biisiä voisi syyttää jopa melkoiseksi korvamadoksi! Tuomas Pyykön vahvoille vokaaleille pitää antaa tunnustusta, ja oikeastaan koko bändille. Koska kyseessä on verrattain nuori yhtye, pitää kaikki kunnia antaa sille näinkin laadukkaan tuotoksen saattamisesta maailmaan. Pienenä triviana mainittakoon, että levy on ”Hero”-sinkun tapaan miksattu Ruotsissa Fascination Street -studioilla, ja studion pomonahan häärii itse Jens Bogren, jolla on ollut näppinsä pelissä esimerkiksi sellaisten yhtyeiden levyillä kuten At the Gates, Babymetal, Katatonia, Opeth ja Dimmu Borgir.

Zerostreetin ”Come Alive” on perinteitä kunnioittava mutta tarpeeksi omia mausteita soppaan lisäävä melo-metallin EP. Resepti saa tarttuvuudellaan varmasti enemmän kannatusta ajan myötä, tässä vaiheessa se saa nälän kasvamaan.

7½/10


Kappalelista:

1. Injection
2. Not Our Time
3. Bad Seed
4. If Tomorrow Never Comes
5. What I’ve Become

Zerostreet FB

Kommentoi julkaisua