Melodisen metallin lähettiläältä Ember Fallsilta neljän coverbiisin EP

Kirjoittanut Niko Kuusela - 12.6.2022

Tamperelainen modernia melodista metallia soittava Ember Falls julkaisi perjantaina 10.6. neljän coverbiisin kokoelman. ”Experiments”-nimeä kantava EP kokoaa yhteen kaksi aiemmin julkaistua coveria sekä kaksi uutta versiointia.

Ember Fallsin tuore EP ”Experiments” on kokoelma bändin näkemyksistä kolmesta menneiden vuosien metallihitistä. EP:llä on mukana 20.5. julkaistu versio In Flames -klassikosta ”Cloud Connected”, jonka bändi pääsee esittelemään nyt myös instrumentaalisovituksena. In Flames -versioinnit saavat seurakseen viime joulukuussa julkaistun Blind Channel -coverin ”Over My Dead Bodyn” sekä bändin tulkinnan brittiläisen vaihtoehtometallin kärkinimen Bring Me The Horizonin kappaleesta ”Avalanche”.

”Experiments”-EP on meille nimensä mukaisesti melko kokeellinen monella tapaa. Kyseessä on meidän ensimmäinen cover-julkaisu”, bändi kommentoi.

Siinä missä ”Over My Dead Body” ja ”Avalanche” tarjoilevat maltillisemmat, alkuperäisille versioille uskollisemmat tulkinnat, In Flames -klassikkoon tarttuminen oli bändille kokeilullisempi projekti:

”Versiomme Cloud Connectedista on tutkimusmatka siihen, mitä uutta Ember Fallsilla on tarjota, kun työstettävänä on tunnettu metallikappale. Laaja orkestrointi ja seikkailunhaluinen temaattinen rakenne antavat tälle klassikkokappaleelle uuden tunnelman, josta toivomme ihmisten pitävän. Tämä on meidän tribuuttimme suurelle melodisen death metalin pioneerille In Flamesille.”

Keskustelu Ember Fallsin tribuutista on käynyt kuumana ja siihen on voinut osallistua muun muassa Radio Rockin Rautaa vai Roskaa -äänestyksessä tällä viikolla.

Bändin livekunnon pääsee myös todistamaan kuluvan vuoden aikana ympäri Suomea. Seuraava veto on juhannuksena Nummirockissa ja syksyllä he liittyvät Dead By Aprilin seuraan DBA:n Suomen-kiertueelle.

Tulevat keikat:

22.06.2022 – KAUHAJOKI, Nummirock Metal Festival
13.08.2022 – KOTKA, Dark River Festival
03.10.2022 – TAMPERE, Pakkahuone | w. Dead By April (SWE)
04.10.2022 – JYVÄSKYLÄ, Lutakko | w. Dead By April (SWE)
05.10.2022 – HELSINKI, Vanha Ylioppilastalo | w. Dead By April (SWE)
05.11.2022 – JOENSUU, Kerubi | w. Dead By April (SWE)
06.10.2022 – SEINÄJOKI, Rytmikorjaamo | w. Dead By April (SWE)
07.10.2022 – OULU, Club Teatria | w. Dead By April (SWE)
08.10.2022 – TURKU/TUKHOLMA, Nordic Metal Cruise