Promokuva: Tuomas Scholz

Beyond The Hate julkaisi tunnelmallisen singlen ja musiikkivideon ”Alone I Die”!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.12.2023

Helsinkiläinen melodista ja tunnelmallista death metallia soittava Beyond The Hate julkaisee odotetun debyyttialbuminsa ”Darkest Times” 8.3.2024 Inverse Recordsin kautta. Tänään albumilta lohkaistiin toinen single ”Alone I Die”. Kappaleesta kuvattiin myös näyttävä musiikkivideo, jonka ohjauksesta ja editoinnista vastaa Juha Sihtola / MadCamProductions. Voit katsoa videon tästä:

Yhtyeen laulaja Niko Kalinainen kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Ajatus kappaleen teksteistä syntyi ollessani erämaamökillä Suomen Lapissa, mietin miten upea paikka se on ihmisen olla ja miksei myös kuolla. Kappale ei ole lainkaan itsetuhoinen, eikä sisällä tippaakaan itsesääliä. Se on pikemminkin rehellisen raaka toteamus siitä, että täällä minä tulen aikaani viettämään ja välttämättä en saa sinne aina ketään kumppania mukaan.”

Basisti Mikko Monto:

”Kappaleen intron bassoriffiä mietittiin pitkään yhdessä bändin ja tuottajan kanssa ja lopulta saimmekin siihen oikeanlaisen fiiliksen, jolla biisi lähtee hyvin käyntiin kitaroiden kanssa. Väliosat ovat myös mukavia soittaa livenä ja tuovat hyvää monipuolisuutta biisiin. Tarina kertoo mielestäni siitä, että suurin osa meistä todellakin kuolee yksin, matkan varrelle mahtuessa paljon synkkyyttä, tuskaa ja kuolemaa. Kappaleesta on tehty myös komea musiikkivideo, jonka ohjasi ja editoi Juha Sihtola MadCamProductionista. Kuvauspaikkoina toimivat Keravan Black Bear -halli sekä Suomen komeat metsäiset ja merelliset maisemat.”

Rumpali Tommy Uhtio:

“Kaikki yhtyeen jäsenet tykkäävät tiukasta tuplabasaritykityksestä. Mielestäni perinteinen kuudestoistaosa-tuplabasari on toistuva kuvio meidän kappaleissa ja tietyllä tavoin jo muodostunut Beyond the Haten ”tavaramerkiksi”. Kappale ”Alone I Die” ei ole poikkeus. Säkeistö on rumpujen osalta jauhavia tuplia, neljäsosa snare-iskuilla eteenpäin vievää. Alunperin kertosäkeessäkin oli tarkoitus jatkaa tuplien polkemista kokonaisuudessaan. Kuitenkin rumpuäänitysten yhteydessä tunsimme, että ehkä tähän olisi hyvä saada vähän muutosta ja niinpä tulimme siihen johtopäätökseen, että kertosäkeen kuviossa ensimmäiset neljä tahtia soitan hillitymmin ja sitten seuraavat neljä tahtia tuplabasarit jyräävät taas. Tämä muutos todellakin toi uuden ulottuvuuden kappaleeseen niin rytmityksen, dynamiikan kuin tunnelmankin osalta.”

Luetuimmat

Uusimmat