Melodista death metalia soittava vaasalainen Wolftopia julkaisee debyyttialbuminsa joulukuussa – ensimmäinen single ”Hound of War” julkaistu tänään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.9.2021
Promokuva: Hannu Perälä (Hannu Perälä Photography)

Melodista death metalia soittava vaasalainen Wolftopia julkaisee odotetun debyyttialbuminsa ”Ways of the Pack” 17.12.2021 Inverse Recordsin kautta.

Hound of War” on Wolftopian ensimmäinen single tulevalta levyltä. Levyn avausraita tulittaa menemään heti ensi nuoteista kappaleen loppuun asti, jättämättä ketään kylmäksi. Kappale alkaa Karhusen ja Okhotnikovin melodiaharmonioilla sekä Israelsin tuplabasareilla ja Reusin murisevilla bassoraidoilla. ”Hound of War” avaa levyn vauhdikkaasti herättämällä kuuntelijat ja vie heidät aggressiiviseen, nopeaan ja mahtipontiseen Wolftopian maailmaan.

Katso ja kuuntele ”Hound of War” -single YouTubessa:

Hound of War” on bändin ns. ”gööttebori”-kappale, sillä sen riffeissä kuuluu inspiraatio länsinaapurin Göteborg death metal -skenestä. Kappale saattaa olla bändin suoraviivaisin. Se tuo täydellisesti esille Wolftopian pääpiirteet ollen nopeaa, melodista ja sankkatunnelmaista death metalia. Nämä piirteet kuuluvat kitaroissa läpi kappaleen, aina harmonioista keskiosan synkistelyyn ja raskaaseen bassoon, sekä kaiken kruunaavaan Karhusen taidokkaaseen kitarasooloon.

Kappaleen aggressiivisuudesta ja synkistelystä huolimatta sen lyriikat kertovat susikoira Huanista. Huan on osa J.R.R. Tolkienin kirjoittamaa rakkaustarinaa, joka kertoo Berenista ja Lúthienista. Tarina ei kuitenkaan kerro vain rakkaudesta, vaan myös kohtalosta, joka on ennalta määrätty ja väistämätön. Tämä pyritään tuomaan esille kappaleessa, sen tunteikkaassa kertosäkeessä ja kitarasoolossa, sekä lopun intro-osiossa, jotka välittävät sen kamppailun, jota kukin käy omaa kohtaloaan ja sen hyväksymistä vastaan.

Kappalelista:
1. Hound of War
2. The Last Embrace of the Mother
3. Wash the Spears
4. We are Pack
5. Predator
6. May He Sever the Shadow
7. The Alpha
8. I am the Storm

Albumin kansi: Roberto Toderico

Kokoonpano:
Aleksander Okhotnikov (laulu & kitara)
Tom Israels (rummut)
Tim Reus (basso)
Topi Karhunen (kitara)

https://www.facebook.com/wolftopiaband
https://www.instagram.com/wolftopiaband
https://wolftopia.bandcamp.com