Melodista death metalia Japanista Children Of Bodomin hengessä: haastattelussa kesällä uuden albuminsa julkaissut Gyze

Japanilainen melodista death metalia soittava Gyze julkaisi viimeisimmän ”Asian Chaos” -nimisen albuminsa 10. heinäkuuta Out Of Line Musicin kautta. Kaaoszine tavoitti sähköpostin välityksellä yhtyeen laulaja-kitaristi Ryoji ”Gyze” Shinomoton ja kyseli hieman bändin musiikillisista vaikutteista sekä tulevaisuuden suunnitelmista albumin julkaisun jälkeen. Voit lukea haastattelun tästä:

Terve. Mitäs bändille tällä hetkellä kuuluu?

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Terve, bändille kuuluu oikein hyvää. Olen Ryoji ja kirjoitan bändissä kappaleet sekä toimin bändin kitaristina, laulajana, kosketinsoittajana sekä soitan myös bändissä fengshui-huilua. Julkaisimme juuri uuden ”Asian Chaos” -albumimme, ja olemme todella innoissamme!

Yhtyeenne on vielä toistaiseksi varsin tuntematon Suomessa. Kuinka paljon itse tiedät Suomesta ja suomalaisesta metallimusiikista?

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Toivottavasti tuohon tulee muutos. Olemme itse asiassa keikkailleet aika paljonkin suomalaisten bändien kanssa ja jakaneet lavoja mm. Children Of Bodomin sekä Battle Beastin kanssa. Toivottavasti tiemme veisi myös Suomeen joskus keikalle.

Soittaessamme 70 000 tons of metal -risteilyllä, Summer Breezessä sekä Levandes del Rock -festivaalissa huomasimme myös itse, kuinka paljon suomalaisia metallibändejä arvostetaan Euroopassa ja maailmalla. Olemme hyviä ystäviä Battle Beastin, Wolfheartin, Mors Subitan sekä Brymirin tyyppien kanssa.

Asun itse Hokkaidossa, jossa on todella kylmää ja talvisin myös paljon lunta, joten osaan myös samaistua jonkin verran teidän ilmastoonne siellä Suomessa sekä asukkaisiinne. Kuuntelen paljon suomalaista metallia itse, ja olen todella kateellinen, kun teillä on niin paljon loistavia metallibändejä siellä.

Teillä on sielä jopa bändi nimeltä Whispered, joka ottaa musiikkinsa inspiraatiota Japanista, mikä on mielestäni todella upeaa. On siis todella sääli, että emme ole sinne asti vielä koskaan keikalle päässeet.

Soitimme muutama vuosi takaperin keikan Slovakiassa, ja päädyimme samaan hotelliin Ensiferumin kanssa. Kun festivaalipäivä oli ohitse, päädyimme ryyppäämään bändin rumpalin Janne Parviaisen kanssa, joka kertoi nähneensä meidän keikkamme ja pitäneensä näkemästään. Hän pyysi meitä mukaansa Suomeen vierailemaan bändin keikalle, mutta valitettavasti meillä oli lennot takaisin Japaniin jo ostettuna, joten menetimme tuon mahdollisuuden. Janne, jos satut lukemaan tätä niin otahan yhteyttä! (naurua)

Julkaisitte juuri uuden ”Asian Chaos” -nimisen albuminne, ja kieltämättä itselleni tuli hieman Children Of Bodom mieleen. Ovatko he toimineet teille musiikillisena vaikuttajana ja millaista palautetta levy on poikinut tähän mennessä?

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Otan tuon kohteliaisuutena, joten kiitos paljon. Alexi Laiho oli itselleni suuri esikuva, kun olin nuorempi. Kun saimme vuonna 2015 jakaa lavan heidän kanssaan Aasian-kiertueella, se oli yksi urani kohokohdista ehdottomasti. Eräs japanilainen lehti kerran kirjoitti minusta Japanin Alexi Laihona, ja onhan tuon kuuleminen tietenkin hienoa, kun arvostan Alexia todella paljon muusikkona.

Kun kirjoitin ”Asian Chaos” -albumia, sain todella paljon vaikutteita elokuvamusiikista, gagakusta sekä folk-musiikista, joten tällä albumilla ei oikeastaan ole kauheasti metallimusiikista vaikutteita.

Suurimpia musiikillisia vaikuttajiani nykyään ovat animestudion Ghiblin Joe Hisaishi sekä mm. Godzillan tunnusmusiikin tehnyt Akira Ifukube, koska he käyttävät paljon klassisia japanilaisia elementtejä musiikissaan, mistä pidän paljon. Klassisen musiikin puolelta taas suurimpia vaikuttajiani ovat olleet Beethoven, Tchaikovsky, Smetana, Djorjak sekä totta kai Sibelius!

Mikä on ollut teidän suurin inspiraation lähteenne bändinä? 

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Kyllä se on alunperin ollut luoda omaperäistä japanilaista metallimusiikkia. Miksi? Sen vuoksi, koska maailmassa on jo kauhea määrä erilaisia metallibändejä ja haluamme erottua massasta. Tykkään ammentaa paljon ideoita Hokkaidon upeasta luonnosta, upeista maisemista kotimaassani sekä tietenkin lohista. (naurua)

Toivoisin, kun fanit kuuntelevat kappaleitamme, että he oppisivat samassa myös hieman japanilaisesta kulttuurista kappaleidemme kautta. Tällä hetkellä suurin vaikuttajani metallimusiikin saralla on Dragonforce, ja oli upeaa, kun saimme Marcin vierailemaan albumillemme. Suurin sankarini musiikin saralta on ehdottomasti Kissin Paul Stanley.  Tämän ”Asian Chaos” -albumin kappaleiden sanoitukset perustuvat toiseen maailmansotaan, joten historiaakin on luvassa.

Teillä on bändinä todella eksoottinen ja omaperäinen soundi, joka herätti oman mielenkiintoni. Kuinka itse kuvailisit bändiänne suomalaisille metallimusiikin ystäville, jotka teistä eivät ole vielä koskaan kuulleet? 

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Sanoisin, että ”Asian Chaos” on aitoa japanilaista heavy metalia. Olikohan tuo liian lyhyesti kirjoitettu? Mielestäni valitettavan suuri osa japanilaisista bändeistä pyrkii vain kopioimaan eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia bändejä, ja se on sinällään sääli, koska meillä olisi paljon uuttakin annettavaa metallimusiikin saralle.

Hauska fakta Gyzesta on, että soitimme itseasiassa ensimmäisen keikkamme Euroopassa Japanin sijaan. Olemme kuitenkin aina määrätietoisesti pyrkineet viemään tätä bändiä koko maailman tietoisuuteen, joten oli jotenkin loogisempaa aloittaa keikkailu Euroopasta, jossa metallimusiikkia todella arvostetaan paljon. Pääidea kuitenkin on tehdä musiikkia eksoottisilla japanilaisilla soittimilla ja erota täysin siitä massasta, mitä metallimusiikin saralla yleensä kuulee.

Koetko tärkeäksi sen, että fanit, jotka kuuntelevat musiikkianne, saavat heti käsityksen siitä, että tulette Japanista?

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Kyllä se on meille tärkeää. Toivomme, että fanit oppivat jotain kulttuuristamme ja kotimaastamme ”Asian Chaos” -albumin kappaleita kuunnellessa. Musiikki on kansainvälinen kieli, joten haluamme samalla valistaa eri maiden ihmisiä omista tavoistamme sekä kulttuuristamme.

Miltä bändin tulevaisuus näyttää? Millaisia suunnitelmia teillä kaiken kaikkiaan tällä hetkellä on?

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Aloitamme itse asiassa juuri kiertueen Japanissa, ja tällä hetkellä työstämme kovasti levy-yhtiömme kanssa suunnitelmia Eurooppaan saapumiseksi. Melkein myös unohdin, että soitamme joulukuussa keikan Meksikossa, josta varmasti tulee unohtumaton kokemus. Olemme tietenkin innoissamme, kun pääsemme eri maihin soittamaan, ja Suomi on ehdottomasti korkealla listalla maista, joihin haluaisimme joskus vielä soittamaan! Toivottavasti se tapahtuu ”Asian Chaos” -albumin tiimoilta.

Iso kiitos sinulle ajastasi ja onnea tulevaisuuteen! Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain viimeisiä sanoja Kaaoszinen lukijoille?

Ryoji ”Gyze” Shinomoto: Moi! Kiitos, kun jaksoit lukea tämän haastattelun. Suomi on kotimaa monille upeille metallibändeille, mutta jos haluat kuunnella hieman erilaista metallimusiikkia Aasiasta, käy kuuntelemassa meidän bändiä Gyzeä.  Hokkaidon ja Helsingin välille aukeaa myös pian suora lentoreitti, joten tulkaahan tänne talvella vaikkapa laskettelemaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin.  Hokkaido on hieno kaupunki, jossa on upea luonto. Toivottavasti pääsisimme joskus Tuska Open Airiin soittamaan!

https://www.facebook.com/gyzejp/

Kommentoi julkaisua