Promokuva: Hannu Perälä (Hannu Perälä Photography)

Melodista death metallia soittavan Wolftopian toisella singlellä flirttaillaan 80-luvun power metallin kanssa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.10.2021
Promokuva: Hannu Perälä (Hannu Perälä Photography)

Wash the Spears” on Wolftopian toinen single 17.12.2021 julkaistavalta ”Ways of the Pack” -debyyttialbumilta. Kappaletta voidaan kuvailla levyn kasarihitiksi. ”Wash the Spears” heijastaa 80-luvun power metallin vaikutteita aina Okhotnikovin ensimmäisistä kitaroista Ossi Peltoniemen sovittamiin trumpetteihin ja ranskalaisiin torviin kappaleen lopussa.

Kappale saikin alkunsa sen pääriffistä. Sen tarttuvaa rytmiä ja sointukulkua on hankala unohtaa, kun ne on saanut korvamadoksi päähänsä. Loput kappaleesta rakentuikin nopeasti niiden ympärille. Erityispiirteistään huolimatta kappale edustaa Wolftopialle tyypillistä mahtipontisuutta, joka kuuluu varsinkin sen eeppisissä kertosäkeissä. Biisin kruunaa myös Karhusen miltei rock-‘n’-roll -hengellä vetämä kitarasoolo.

Kappaleen lyriikat ovat saaneet tavanmukaisesti inspiraationsa fantasiakirjallisuudesta ja tarkemmin ottaen Robert Jordanin Ajan Pyörä -kirjasarjan heimokansasta. Kansa elää ja kasvaa sarjalle tyypillisissä karuissa olosuhteissa, oppien jo pienestä pitäen kansaa määrittävän omistautuneisuuden ja sinnikkyyden niin taistelussa kuin elämässäkin. Tämä vahva yhteisöllisyyden tunne vastoinkäymisten keskellä on läsnä myös kappaleen toiveikkaassa soundissa, eritoten esikertsin huutokuoroissa. ”Wash the Spears” on taisteluun valmistava hymni, mutta se on samalla myös kehote toimia ja kukoistaa yhdessä.