Kuva: Ville Juurikkala

Melodista suomirockia soittava Mustat Ruusut ammentaa metallimusiikista uudella singlellään – katso musiikkivideo

Kirjoittanut Niko Kuusela - 12.3.2023

Kouvolalainen suomirock-yhtye Mustat Ruusut julkaisi perjantaina uuden singlen ”Saatana sanon (tää oli tässä)”. Deep Noise Studiosilla äänitetty kappale on ensimmäinen singlelohkaisu yhtyeen tulevalta EP:ltä. Biisin rinnalle on julkaistu myös bändin itse tuottama musiikkivideo, joka sisältää kuvamateriaalia yhtyeen studiosessiosta ja treeneistä.

Melodisesta suomirockista tunnettu Mustat Ruusut ammentaa ”Saatana sanon (tää oli tässä)” -kappaleella aiempaa enemmän vaikutteita metallimusiikista ja raskaammasta rokista. Solisti Aleksi Suomilammi kommentoi kappaletta:

”Idea ’Saatana sanon’ -biisiin on pyörinyt mielessä jo useamman vuoden ajan. Vasta meidän ekan levyn jälkeen päätin viedä idean loppuun asti. Levylautasella pyöri samaan aikaan jonkin verran raskaampaa musaa, ja lopullisessa biisissä kuuluu hieman muun muassa Bullet for My Valentine, Sum 41 ja Trivium. Koska kappale eroaa niin paljon meidän aiemmasta tuotannosta, pohdittiin vähän, kehtaako sitä julkaista ekana uusista biiseistä. Lopulta kuitenkin päätettiin, että mieluummin överit kuin vajarit!”

Mustat Ruusut perustettiin alun perin vuonna 2014. Ensimmäinen single näki päivänvalon vuonna 2019, ja debyyttialbumi ”Memento” julkaistiin huhtikuussa 2022. Levy on sittemmin ylittänyt Spotifyssa 100 000 kuuntelun rajapyykin. Bändi päätti pitkään jatkuneen keikkataukonsa helmikuussa 2023 esiintymällä Kouvolan Pato Areenalla. Lisää keikkoja on tulossa pitkin vuotta.