Melodraamaa ja kokeilevuutta – juhla-arviossa The Soundsin ”Something To Die For”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 29.3.2021

”Something To Die For” on The Sounds -yhtyeen neljäs pitkäsoitto, jonka ruotsalaisyhtye julkaisi kymmenen vuotta sitten. Reippaasta pop rockistaan ja Maja Ivarssonin upeasta äänestä tunnettu yhtye antoi kuulijoille tälläkin albumilla aimo annoksen melodraamaa ja koukuttavia kertosäkeistöjä.

Vuonna 1998 perustettu The Sounds on kulkenut tähän päivään mennessä yli 20-vuotisen uran, jonka aikana yhtye on julkaissut kuusi pitkäsoittoa ja EP:n. Erityisen huomionarvoista on se, että jäsenistö ei ole kokenut muutoksia lainkaan yhtyeen olemassaolon aikana. Ivarsson, Rodriguez, Anderberg, Richter ja Blond muodostavat The Soundsin sielun, joka on uusiutunut hienoisesti vuosien saatossa, mutta säilyttänyt aina ytimensä.

Kuten muutkin The Soundsin albumit, sisältää ”Something To Die For” tutut elementit: pitkäsoitolla on tanssijalan vipattamaan saavia kappaleita, kuten ”Dance With The Devil” ja ”The No No Song”, kun taas ”Better Off Dead” ja ”Won’t Let Them Tear Us Apart” sisältävät tummempia sävyjä. Albumille on päätynyt myös useampi soundiltaan poikkeuksellisempi kappale, kuten nimikkokappale sekä ”Yeah Yeah Yeah”, jotka tuovat esiin The Soundsin moniulotteisempaa ulosantia. Erityismaininnan ansaitsee myös levyn päättävä kaunis ja hauras ”Wish You Were Here”, joka nostattaa palan kurkkuun.

Kymmenen vuoden iän saavuttanut ”Something To Die For” ei lukeudu omakohtaisiin suosikkeihini The Soundsin diskografiasta, mutta levylle on annettava kiitosta sen mielenkiintoisista kappaleista. ”Something To Die For” ei ole yhtä helposti lähestyttävä kuin vuonna 2013 julkaistu ”Weekend”, mutta neljännen albumin kappaleet haastavat kuuntelijaa eri tavalla ja tuovat The Soundsin kokeilevampaa puolta esille.

Kappalelista:

  1. It’s So Easy
  2. Dance With The Devil
  3. The No No Song
  4. Better Off Dead
  5. Diana
  6. Something To Die For
  7. Yeah Yeah Yeah
  8. Won’t Let Them Tear Us Apart
  9. The Best Of Me
  10. Wish You Were Here

The Sounds Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen