Memoremains muunsi vuoden 2022 diskohitin metalliksi – ”In The Dark” -single nyt julkaistu!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.3.2023

Diskoheviyhtye Memoremains on kerännyt yli puoli miljoonaa kuuntelua Melanie C. -coverillaan ”I Turn To You”, ja bändi koki, että viime vuonna julkaistun ”Pop Metal” -pitkäsoiton jälkeen aika oli jälleen kypsä Memoremains-versiolle jostain sopivasta kappaleesta. Biisivalinta tosin tuli bändille itselleenkin hieman puskista.

Seurasimme pitkään melko tarkasti uusia julkaisuja ’sillä silmällä’ – eli mikä sopisi Memoremains-merkkiselle liukuhihnalle käsittelyyn. In The Dark bongattiin radiosta ja aluksi hämmennyimme, koska biisi olikin julkaistu vasta 2022. Sen soundi kun oli kovin ysärimäinen, mitä varmasti alkuperäisessä sovituksessa oli haettukin. Täydellinen biisi siis Memoremainsille!” biisin bongannut kitaristi Aleksi Mäkelä kertoo.

Nyt julkaistun ”In The Dark” -singlen alkuperäinen versio on saksalais-englantilaista käsialaa, jonka nykyaikaisissa soundeissa kuuluu vahvasti menneet vuosikymmenet – aivan kuin Memoremainsillakin.

Purple Disco Machinen ja Sophie and the Giants -yhtyeen yhteistyöstä syntynyt In The Dark on mielestäni mahtava sekoitus kasaria, ysäriä ja nykypäivää. Alkuperäinen versio on jo itsessään hieno sovitus ja jäänyt itselläni pysyvästi illanviettojen soittolistalle. Hetken makusteltuamme Aleksin heittämää ehdotusta koimme, että toimivaa sävellystä on syytä jatkojalostaa ja tehdä siitä meidän kuuloinen versiointi. Biisin tarttuvuus on säilytetty, mutta joukkoon on lisätty rosoa ja raskautta. Lopputuloksesta syntyi mielestäni varsin toimiva metallinen pop-anthem!” laulaja Johanna Ahonen toteaa.

Yhtyeen keytaristi Mikko Kujanpää painottaa, että cover-versio syntyi ennen kaikkea treenisjammailuna, jossa lähtökohtana oli tehdä kappaleesta bändin näköinen.

’”Hauskaahan me tämän kanssa pidetiin ja se oli ehkä se tärkein osa! Noin täydellistä alkuperäistä biisiä ei voi parantaa eikä tarkoituskaan ollut tehdä ns. parempaa, mutta lähdimme jammailemaan tähän omanlaista kosketusta. Tuttuja Memoremains-koukkuja viljeltiin sinne tänne, ja hymyillen huomasimme, että tämähän on kuin oma biisimme. Sen verran tuttu skaala tässäkin on, ja ei noihin neljään sointuun vain voi koskaan kyllästyä!

Memoremainsin tuore single on pian kuultavissa livenä myös Suomen rajojen ulkopuolella, sillä yhtye esiintyy Helsingissä 29.3. ja lähtee siitä minirundille Baltiaan! Yhtyeen tulevat keikat ovat:
29.3.2023 Semifinal, Helsinki (+Everture)
30.3.2023 Fort Bar, Tallinna
31.3.2023 Depo, Riika (+Kumosiņš)
1.4.2023 Fonoklubs, Cēsis
27.5.2023 Kivitippu, Lappajärvi (Everture, White Cloud Fire)

Memoremains on:

Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut