Memoremainsiltä synkkyyden keskelle hyvän mielen biisi: lyriikkavideo ”Lift Me Up” -kappaleesta Kaaoszinen ensinäytössä

Kuva: Riku-Pekka Lappalainen

Seinäjokelainen pop metal -yhtye on julkaisemassa debyyttialbuminsa nimeltä ”The Cost of Greatness” lokakuun 16. päivä. Kovassa nosteessa olevalta yhtyeeltä on nyt julkaistu vielä ennen albumin virallista julkaisua lyriikkavideo ”Lift Me Up” -kappaleesta, ja voit katsoa lopputuloksen Kaaoszinen ensinäytön kautta tästä:

Yhtyeen kosketinsoittaja Mikko Kujanpää kertoo tuoreesta kappaleestaan Kaaoszinelle seuraavaa:

”Lyriikkavideon idea lähti siitä, että haluttiin jatkaa tätä hyvän mielen fiilistä. COVID:n vuoksi meillä(kään) ei ole tänä vuonna keikkoja juuri ollut. Saimme kuitenkin kesän yhdelle viikonlopulle järjestettyä kaksi rajatun kävijämäärän keikkaa, joista toinen itse asiassa oli hyvin lähellä peruuntua. Fanibussimme oli toisella keikoista matkassa, ja kuvasimme kamerapuhelimilla tuolta viikonlopulta tunnelmia, jotka on nähtävissä tässä videossa. Halusimme välittää mahdollisimman hyvin sen fiiliksen, että olemme lähellä kuulijoitamme ja että keikan, oli sen kokoluokka mikä tahansa, soittaminen erityisesti tällaisessa maailmantilanteessa on meille todella tärkeää.”

Johon laulaja Johanna Ahonen lisää:

”Tämä lienee albumin positiivisin kappale, myös lyriikoiltaan. Teksti sai alkusysäyksensä Mikon keksimästä ’punch linesta’, joka päätyi lopulta myös biisin nimeksi. ’Lift me up’ on tietyllä tapaa sekä toiveikas että epätoivoinen lause, ja halusin tämän ristiriitaisuuden jatkuvan läpi tekstin. Vaikka kyseessä onkin hyväntuulinen kappale, tarinasta välittyy mielestäni myös romantisoitu kateus.”

Memoremains on kasvattanut nopeasti uskollista fanikuntaansa ja intoutui alkusyksystä järjestämään kuulijoilleen bussikyydityksen yhtyeen keikalle – bändin kanssa samassa bussissa siis, tietenkin. Erinomaisesti onnistunut tempaus sai yhtyeen perustamaan Memoremains Squadin, joka on ikään kuin nykyaikainen fanikerho.

”Memoremains Squad on yhteisö, johon liittymällä saa muun muassa ensimmäisenä tiedot Memoremainsiin liittyvistä uutisista sekä pääsyn suljettuun Facebook-ryhmään, jossa voi olla kontaktissa suoraan yhtyeeseen. Liittymisetuna pääsee myös juhlistamaan bändin debyyttialbumia yhtyeen levynjulkkaribileisiin. Squadiin liittyminen on tällä hetkellä täysin ilmaista, ja mukana on jo kymmeniä ihmisiä”, yhtyeestä kerrotaan.

Bändi on mahdollista nähdä lähitulevaisuudessa kahdesti: kerran ruudun takaa hengailumielessä ja kerran livekeikalla isoilla lauteilla. Yhtye järjestää nimittäin YouTube-kanavallaan torstaina 15.10. stream-kuuntelutapahtuman, jossa ”The Cost of Greatness” -albumia voi kuunnella ”bändin kanssa” jo ennakkoon ja kuulla mietteitä biiseistä ja niiden tekoprosessista.

Levyn biisilista on seuraavanlainen:

1. Drown Memories (1.34)
2. Eternal Fame (3.34)
3. Bring It On (3.09)
4. Riot In The Crowd (3.52)
5. Where Is The Gold (3.30)
6. Lift Me Up (3.29)
7. Pounding Heart (3.37)
8. Mindreader (3.22)
9. Theme Park (4.53)
10. The Cost of Greatness (10.08)

Memoremains on:
Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

https://www.facebook.com/memoremainsband/
https://www.instagram.com/memoremains/
https://twitter.com/memoremainsband
http://www.memoremains.com/

Kommentoi julkaisua