Memories of Oldin debyytti ”The Zeramin Game” on eeppinen power metal -sinfonia

Muuan Billy Jeffsillä oli kova palo tehdä power metallia. Vuonna 2017 hän alkoi säveltää musiikkia projektilleen. Nyt eletään vuotta 2020 ja projetki on kasvanut oikeaksi bändiksi, joka kantaa nimeä . Vaikka yhtyeen pääpaikka onkin Briteissä, sisältää kokoonpano kansainvälistäkin verta; vokalistina toimii ruotsalainen Sabatonista ja Majesticasta tuttu Tommy Johansson. Kitaran varressa häärivä Erwin Febrianto puolestaan pitää majaansa Australiassa. Yhtyeen debyytti ”The Zeramin Game” julkaistiin syyskuussa Limb Musicin toimesta.

Materiaalia on kypsytelty vuodesta 2017 lähtien ja verkkaisen työstämistahdin voi sanoa tuottaneen tulosta. Lopputuloksena on kunnianhimoinen, mahtipontinen sekä sinfoninen power metal -eepos. ”The Zeramin Gameen” puristettu vuosien työ manifestoituu moneen suuntaan kumartavana ja definitiivisenä power metal -albumina. Kaikki genren herkut ovat läsnä fantasiateemaa, neoklassisuutta ja korkealta ja kovaa -tyylistä laulua myöten. Myös produktio on huippuluokkaa. Memories of Old ei tietenkään tuo mitään uutta genreen, mutta sitäkin toimivamman kokonaisuudeen, jonka voisi kuvitella uppoavan kaikille taikamiekkailijoille.

Albumi starttaa erityisen messevällä kertojaäänellä, joka on aivan kuin jostain elokuvasta. Onneksi kertojaääntä kuullaan vielä lisää pitkin levyä, sillä harvoin tässä onnistutaan näin hyvin. Orkestraatioissa on myös onnistuttu poikkeuksellisen hyvin. Johansson pääsee ääneen vasta kolmannessa kappaleessa, sillä intron jälkeen luvassa on vielä toinen alkusoitto. Kun ”The Land of Xia” vihdoin pärähtää eetteriin, on selvää, että ”The Zeramin Game” tulee olemaan hyvä lätty. ”The Land of Xian” ohelle täytyy nostaa esiin ”Some Day Soonin” keskitempoinen fiilistely. Pakollisen balladin virkaa hoitaa ”Destiny”. ”Across the Seas” puolestaan esittelee bändin folkimman puolen, suorastaan piraattimetallisen sellaisen. Lopussa kuullaan vielä mahtipontinen ja 14-minuuttinen nimikkoraita ”The Zeramin Game”. Kaikkea siis löytyy ja juuri sopivasti.

Power metal on kaikessa juustoisuudessaan haastava laji, mutta Memories of Old saa debyytillään homman toimimaan varsin mallikkaasti. ”The Zermanin Game” on vuoden parhaita europower -levyjä.

8/10

Kappalelista:

1. In Exordium
2. Overture
3. The Land of Xia
4. Zera’s Shadow
5. Some Day Soon
6. Destiny
7. Across the Seas
8. Arrival
9. A Hooded Traveller
10. Fowlen’s Revenge
11. The Zeramin Game
12. Finale

Memories of Old Facebookissa

Kommentoi julkaisua