Memphis May Fire – Unconditional

”Kuulostaa ihan lta”, ajattelin kuullessani sattumalta yhden albumin biiseistä ennakkoon. Tunnistettavuushan on metalcore-genressä tätä nykyä ainoastaan positiivinen ominaisuus, ja odotukset kohti Texasin jätkien neljättä pitkäsoittoa kohosivat jälleen hieman lähemmäs taivasta. Rise Recordsin heimoon kuuluva poppoo lykkäsi uutukaisen maailmaan maaliskuun lopussa, ja siitä asti se onkin niittänyt kehuja ja kiitosta taholta jos toiseltakin.

Albumin ensimmäinen single, ”No Ordinary Love”, toimii levyllä myös avausraitana. Singlen virka on tavallaan vaarallinen, sillä ellei se sataprosenttisesti toimi, jättää se päällimmäiseksi mieleen melko mitäänsanomattoman fiiliksen. Todella paljon edellisen albumin listatykkiä ”Alive In The Lightsia” muistuttava raita ei aivan onnistu erottumaan joukosta, mutta sen seuraajat onnistuvat kuitenkin ottamaan tilanteen nätisti haltuun.

Memphis May Firelle ominainen, runsas ja hyväntuulinen soitto toimii instrumentaalisesti lähes täydellisesti. Matty Mullinsin raikas, selkeä ja monikantoinen ääni tuo kokonaisuuteen tietynlaista emotionaalisuutta, ja näin paketti on valmis jaettavaksi. Bändin tyylisuunta on vuosien varrella hioutunut aina vaan pehmeämmäksi ja aikuismaisemmaksi, ja jatkuvasti kasvavasta suosiosta huolimatta jäsenten henkilökohtainenkin maanläheisyys on varsin kunnioitettavalla tasolla. Itse yhtyeen livekuntoakin pariin otteeseen todistaneena, uskon uusien biisien toimivan keikalla vähintään yhtä hyvin kuin digitaalisenakin.

Yksitoista yksilöä sisältävä ”Unconditional” ei välttämättä aikaisempaan materiaaliin verrattuna tarjoa kuulijalle mitään uutta ja yllättävää, mutta toimii tästäkin huolimatta selittämättömän upeasti. Ensin itse albumia pari rundia läpi huudattaneena, ja jälkeenpäin yhtyeen omia mietteitä lukeneena, vahvistan tuotoksen jäsenten sanojen mukaisesti kuulostavan melko teatraaliselta, ikään kuin elokuvamusiikilta. Parasta raitaa on vaikea valita, kuten myös sitä heikointakin lenkkiä. Ensikuulemalta mieleen jäivät esimerkiksi parit ”Miles Awayn” kaltaiset balladit, ”Need To Be” sekä ”Speechless”. Räväkämpää kastia edustavista raidoista soittolistallani raikaa nyt esimerkiksi albumin alkupuolelta löytynyt ”Sleepless Nights”.

Itse kuulun niihin, joille sanoitukset ovat puolet kuuntelukokemuksesta, ja valitettavasti joudun toteamaan lyriikoiden jäävän uskomattoman mielikuvituksettomiksi tämänkin julkaisun kohdalla. Kliseisyydellä on näissä tapauksissa toki myös se positiivinen kääntöpuolensa; eiköhän tälläkin albumilla taas muutaman teinitytön henki pelasteta.

8/10

Kappalelista:
01. No Ordinary Love
02. Beneath The Skin
03. Sleepless Nights
04. The Answer
05. Possibilities
06. Speechless
07. The Rose
08. Not Enough
09. Need To Be
10. Pharisees
11. Divinity

http://www.facebook.com/MemphisMayFire

Kirjoittanut: Vilma Ala-Koukkari

Kommentoi julkaisua