Kuvaaja: Anssi Leppänen

Menevää diskoheviä ja pakkopaitoja: Memoremainsin video ”Psycho” -kappaleesta Kaaoszinen ensiesityksessä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.5.2022

Tiukkoja kappaleita tasaiseen tahtiin tarjoileva viisihenkinen Memoremains on saavuttanut huomattavan meriitin: ilman levy-yhtiötä operoivan bändin kappaleita on nyt striimattu Spotifyssä jo yli viisi miljoonaa kertaa! Synavoittoista dancemusiikkia ja heviriffejä häpeilemättömästi yhdistelevä seinäjokelainen kokoonpano julkaisee toisen albuminsa ”Pop Metal” kesän aikana ja tulevalta albumilta on nyt julkaistu kuunneltavaksi viides kappale nimeltä ”Psycho”. Yhtyeen kosketinsoittaja ja kappaleen säveltäjä Mikko Kujanpää kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Oli fiilis että tulevalta kakkosalbumiltamme sellainen suoraviivainen rokkibiisi vielä puuttui. Tarvittiin sellainen biisi joka pumppaa ja joka saa päät nyökkäämään. Tällä kertaa koimme että biisi ei tarvitse kuin yhden säkeistön. Menimme suoraan C-osaan ja rikoimme perinteisen Memoremains-kaavan, hahah. Syntikkamelodiassa tosin on paljon perinteistä Memoremainsia. Sitä on myös mukava soittaa keytarilla, kun voi pitää kättä samassa kohtaa koskettimistoa!”

Yhtyeen laulaja Johanna Ahonen jatkaa:

”Psycho oli minulle yksi haastavimmista biiseistä kirjoittaa, ja lopullisen version muodostuminen otti oman aikansa. Kappale kertoo muutosvastarinnasta. Jos ihmisellä on jokin haaste tai ongelma, yleensä mieli pyrkii kieltämään sen. Jos joku ulkopuolinen yrittää puuttua asiaan, usein siitä seuraa vihastuminen, kunnes ongelma on pakko myöntää. Kappale etenee vauhdikkaasti ja osiot ovat hieman erilaisia keskenään. Halusin luoda myös tekstin, joka etenee ja tuo esiin muutosvastarinnan kaaren.”

Yhtye kertoo ”Psycho” -kappaleen videosta puolestaan seuraavaa:

”Meidän yksinkertaisesti oli pakko (heh) saada pakkopaita videolle mukaan. Onhan biisin nimi kuitenkin Psycho! Videolta voi nähdä kuinka saamme kesken kaiken tohtorin tutkintomme valmiiksi. Valkoiset takit ilmestyvät kuin valmistumisen merkiksi. En ole koskaan käyttäny piilolinssejä aiemmin ennen tätä videota. Me säästimme väärässä paikassa ja ostimme halpoja sellaisia. Silmiäni kirveli useamman päivän kuvausten jälkeen! Tomi Salminen on uskomaton ohjaaja. Hän heittelee ideoita kesken kuvausten ja niitä on todella hauska kokeilla. Hän sai mielenkiintoisen idean rikkoa peili, jotta voimme kuvata Johannaa sen kautta. Siitä tuli todella hieno efekti. Tuomas Mäki on todella hyvä valojen kanssa. Hän mm. rakensi meille heiluvan hehkulampun. Se näyttää hienolta videon alussa ja sitä oli mielenkiintoista kuvata!

Halusimme musiikkivideolla alleviivata biisin nimeä ja luoda siihen karmivan ja hieman uhkaavankin tunnelman. Pahaa aavistamaton pizzakuski saapui paikan päälle kesken kuvausten. Hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen, kun Mikko avasi oven omituisissa piilolinsseissään ja tohtorin takissaan.”

Voit katsoa videon Kaaoszinen ensiesityksen kautta tästä:

Memoremainsin keikkakalenteri kesän 2022 osalta näyttää seuraavalta:

Nummirock 22.6.
Ideapark, Seinäjoki 22.7.
Terwapop 23.7.
Jalaspop 29.7.