Mercenary – Metamorphosis

Tanskalaisen Mercenaryn ura on edennyt kuudenteen albumiin. Levy tulee ulos NoiseArt Recordsin kautta. Levyn saatekirjeessä yhtyeen musiikin kerrotaan olevan melodista deathia mutta itse kyllä määrittelisin yhtyeen musiikin pelkästään melodiseksi metalliksi, jossa on hieman power metallin vivahteita.

Levyn aloittava ”Through the Eyes of the Devil” on aika perinteinen tämän päivän metalli kappale; melodisia riffejä, huutolaulua ja kertosäkeet puhdasta laulua. Kun tähän vielä lisätään jykevät kitarariffit niin saadaan valmiiksi keitos, joka kuulostaa hieman kevyemmältä versiolta Ruotsalaisesta Soilworkista . Aivan Soilworkin tasolle Mercenary ei kuitenkaan ”Metamorphosis” albumillaan yllä, sillä sen verran teknisempää ja monipuolisempaa on kokeneen Ruotsalais yhtyeen musiikki. ”The Follower” kappale onkin jo sitten hieman pop-sävytteisempää metallia. Välillä tuntuu että yhtyeen vokaaleista vastaava Rene Pedersen pidättelee liikaa koska hetkittäin nimittäin kuulostaa siltä, että miehellä olisi kyllä ääntä mitä käyttää, mutta karjunta jää silti varsin mitäänsanomattomaksi.

”Metamorphosis” on levy, joka ei ihmeemmin yllätyksiä tarjoile. Olisi ehkä ollut suotavaa lisätä vähän tuota yhtiön mainostamaa deathia kehiin, niin levystä olisi saattanut tulla mielenkiintoisempi. Tälläisenään levy on periaatteessa ihan hyvä kiekko, mutta hukkuu ikävästi massan joukkoon. Levyn vahvat pop henkiset melodiat toimivat hetkittäin yllättävänkin hyvin, mutta kovin pitkäaikaista kuuntelua levy ei kyllä soittimessa kestä. Kyllähän näitä huutolaulua ja puhtaita kertsejä esittäviä yhtyeitä on jo niin monta että myös Mercenaryn kannattaisi kehittää musiikkiaan vähän pidemmälle. Yhtyeellä kun kuitenkin tuntuu taitoa riittävän siihen.

En osaa sanoa onko yhtyeen musiikki tullut kevyemmäksi ajan myötä kun en ole noita alkupään levyjä kuullut, mutta ainakin tälle levylle olisin kaivannut enemmän rymistelyä. Albumi on kuitenkin tutustumisen arvoinen, jos pidät yhtyeistä kuten Soilwork, Mnemic tai vaikkapa Scar Symmetry.

6/10

Kappalelista:

1.Through The Eyes Of The Devil
2.The Follower
3.In A River Of Madness
4.Memoria
5.Velvet Lies
6.In Bloodred Shades
7.Shades Of Grey
8.On The Edge Of Sanity
9.The Black Brigade

http://mercenary.dk/index.php

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua