Mercury Circle julkaisee debyyttialbuminsa lokakuussa: uusi kappale ”Black Mirrors” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.6.2021

Kovassa nosteessa oleva Mercury Circle julkaisee tänään toisen singlensä lokakuussa 2021 julkaistavalta debyyttialbumiltaan. Voit katsoa ”Black Mirrors” -kappaleesta julkaistun videon tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Black Mirrorsin tekstissä sekoittuvat sydämen asiat ja okkultistinen maailma. Biisi alkaa säkeistöllä Nostradamuksen ennustuksesta ja sitten sukelletaan hylätyn ja kummittelevan sydämen synkkään ja harhaiseen maailmaan, jonka ainoat valonsäteet heijastuvat John Deen mustasta peilistä. Musiikillisesti biisi on lähempänä goottirokkia kuin doom metallia. Mietin vähän tätä kirjoittaessa, että miltä voisi Queenin hylätty goottiserkku kuulostaa. Tykkään isoista kertseistä ja kasarin goottikompeista. Sitten vähän hämähäkinseittiä päälle ja tilataan Ranskasta harppuja ja kuiskailua ja go!”, kertoo kappaleen säveltäjä-sanoittaja Jaani Peuhu.

Kappale sai myös arvoisensa musiikkivideon; Emma-palkitun video-ohjaaja Ykä Järvisen ohjaaman videon kautta Mercury Circle haluaa osoittaa myös tukensa käynnissä olevalle maailmanlaajuiselle Pride-kuukaudelle. ”Seksuaalinen tasavertaisuus pitäisi olla itsestäänselvyys nykypäivänä. Halusimme videon synkän yleisilmeen vastapainoksi myös sateenkaaren värejä”, kommentoi yhtye.

Videota tähdittää mm. näyttelijät Kirsi Ylijoki ja Jussi Lampi. Katso ”Black Mirrors”- video tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tunnelmallista ja tummaa musiikkia luova Mercury Circle on multi-instrumentalisti Jaani Peuhun uusin yhtye. Peuhu on tunnettu myös pitkän linjan tuottajana sekä hänet on viime vuosina nähty myös Swallow The Sunin ja Hallattaren riveissä soittajana. Mercury Circlen nimekkääseen kokoonpanoon kuuluu lisäksi Jussi Hämäläinen (mm. Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom). Mercury Circle yhdistelee musiikissaan synth/electro wavea, goottirockia ja dark metallia.

Maailman suurimpiin metallimusiikin erikoislehtiin lukeutuva Metal Hammer UK listasi loppuvuodesta 2020 Mercury Circlen ”yhtyeeksi joita kannattaa seurata 2021”.

Tumman puhuvaa metallia ja elektrosoundeja sekoitteleva yhtye julkaisee debyyttialbuminsa ”Killing Moons” maailmanlaajuisesti saksalaisen Noble Demon levy-yhtiön kautta 8. lokakuuta 2021.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy