Mercury Circle toivottaa faneilleen hyvää joulua ”Our Funeral (Like Xmas)” -kappaleen muodossa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.12.2020

Mercury Circleltä on ilmestynyt joulun varjopuolta käsittelevä single ”Our Funeral (Like Xmas)” ja musiikkivideo, joka on työstetty vuoden 2012 lyhytelokuvasta ”Laupeuden laitapuolella”. Synkästä nimestään huolimatta kappale esittelee bändin eloisampaa puolta. Yhtyeen perustajan Jaani Peuhun alkuperäinen ajatus pienelle piirille suunnatusta ja jouluisen kepeästä tervehdyksestä muuttui nopeasti, kun kappaleesta alkoi yllättäen muotoutua vakavasti otettava vahva tuotos.

”En ole ikinä ollut se suurin joululaulujen ystävä, mutta ajat ovat erilaiset ja päätimme viihdyttää itseämme ja lähipiiriämme tämmöisellä pirteällä synkistelybiisillä joulutervehdykseksi. Joulukortit on kuitenkin niin last season. Tarkoitus ei ollut aluksi tehdä tästä mitään virallista julkaisua, mutta tästä biisistä tulikin kaikeassa kummallisuudessaan niin kova, että päätettiin soittaa se muillekin”, Peuhu kommentoi kappaleen syntyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mercury Circle on ollut elokuussa ilmestyneen ”The Dawn Of Vitriol” -EP:n julkaisun myötä hyvässä nosteessa. Kuluvalla viikolla bändin huomioi maailman tunnetuimpiin raskaan musiikin lehtiin kuuluva brittiläinen Metal Hammer, joka nosti Mercury Circlen ”Kymmenen tulevana vuonna silmällä pidettävää yhtyettä” -listalleen. Bändi valmistelee parhaillaa ensi vuonna julkaistavaa debyyttialbumia, jonka äänitystauolla ”Our Funeral (Like Xmas)” -kappale syntyi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Our Funenal (Like Xmas)” -kappaleen ja ”Laupeuden laitapuolella” -lyhytelokuvan voi sanoa löytäneen toisensa. Biisiä säveltäessään Peuhu oli hakenut inspiraatiota erilaisista jouluelokuvista, kun hän yhtäkkiä huomasi taustalla pyörineen lyhytelokuvan resonoivan syntymässä olevan musiikin kanssa. Lopulta paljastui, että yhteys ei rajoittunut ainoastaan musiikkiin, vaan osalla lyhytelokuvan näyttelijöistä on ollut merkittävä asema sekä Jaani Peuhun että hänen isänsä elämän eri vaiheissa.

Hieman perinteistä poikkeavalla joulubiisillä Mercury Circle haluaa viestittää, että osalle ihmisistä joulu on katkeransuloinen muistutus yksinäisyydestä tai läheisten päihteiden käytöstä. He ovat niitä, joille joulu ei ole ilon juhla.

”Tämä joulu tulee olemaan hyvin erilainen meille kaikille koronan takia. Koska jo normaalitkin joulut ovat poliiseille ja pelastushenkilökunnalle se vuoden kiireisin päivä, niin mitä se mahtaa tänä vuonna tulla olemaan? Toivon suuresti, että huoleni on turha ja perheitä ja naapureita ei ajeta hankeen alkoholin voimalla. Toivottavasti osaamme kaikesta huolimatta syleillä sitä rauhaa, johon pandemia on meidät pakottanut”, avaa Jaani Peuhu biisin sanomaa.

Our Funeral (Like Xmas)” -kappaleen myötä yhtye haluaa toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kokoonpano:
Jaani Peuhu – laulu, kitara, koskettimet (Swallow the Sun, Iconcrash, Hallatar)
Jussi Hämäläinen – kitara, koskettimet, laulu (Hanging Garden)
Juppe Sutela – kitara, laulu (To/Die/For)
Ande Kiiski – basso (Rytmihäiriö, Sleep Of Monsters)
Jaska Raatikainen – rummut (Children Of Bodom)

https://www.facebook.com/mercurycircleofficial/
https://www.instagram.com/mercurycircleband/
https://twitter.com/mercurycircle