Mercury Circlelta debyyttialbumi syksyllä: uusi kappale ”You Open Up The Earth” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.4.2021

Mercury Circle julkaisee tänään ensimmäisen singlen syksyllä 2021 julkaistavalta debyyttialbumiltaan. Kuuntele tänään julkaistu ”You Open Up The Earth” tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Tämä biisi on kuvaus siitä, kuinka asiat tapahtuvat elämässä kutsumatta ja voivat muuttaa kohtalomme ikuisesti. Varsinkin näinä uskomattomien vastoinkäymisten aikoina haluamme antaa äänen niille tunteille, jotka usein jättävät meidät sanattomaksi.”

Tunnelmallista ja tummaa musiikkia luova Mercury Circle on multi-instrumentalisti Jaani Peuhun uusin yhtye. Peuhu on tunnettu myös pitkän linjan tuottajana ja hänet on viime vuosina nähty myös Swallow The Sunin ja Hallattaren riveissä soittajana. Mercury Circlen nimekkääseen kokoonpanoon kuuluvat lisäksi Jussi Hämäläinen (mm. Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom). Synth/Electro wavea, goottirockia ja dark metalia yhdistelevä Mercury Circle kutsuu tyyliään ”New Doomiksi”. Kappaleen säveltäjä-sanoittaja Jaani Peuhu kertoo:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

”Tiesin jo aikaisessa vaiheessa, että ’You Open Up The Earth’ on avaussingle tulevan debyyttialbumimme maailmaan. Ei ainoastaan siksi, että laulun sanoma kuvailee niitä tunnelmia, joissa olemme kaikki joutuneet olemaan jo reilun vuoden, vaan myös siksi, että se tuntuu oikealta esittelykappaleelta tulevalle albumille; yhdistäen raskaita, tummia ja melodisia elementtejä, välähdyksiä toisista maailmoista ja toivoa.”

Maailman suurimpiin metallimusiikin erikoislehtiin lukeutuva Metal Hammer UK listasi loppuvuodesta 2020 Mercury Circlen ”yhtyeeksi, joita kannattaa seurata 2021”. Tumman puhuvaa metallia ja elektrosoundeja sekoitteleva yhtye kiinnitettiin saksalaisen Noble Demon -levy-yhtiön riveihin loppukesästä 2020, ja tuleva albumijulkaisu on maailmanlaajuinen. Mercury Circlen debyytti-EP ”The Dawn of Vitriol” ilmestyi elokuussa 2020. Kotimainen Inferno-lehti sanoi arviossaan Mercury Circlen musiikin olevan ”lupaavinta kotimaista musiikkia vähään aikaan”.

MERCURY CIRCLE:
Jaani Peuhu – laulu, kitarat, koskettimet (Iconcrash, Swallow the Sun, Hallatar)
Jussi Hämäläinen – kitarat, koskettimet, taustalaulu (Hanging Garden, The Chant)
Juppe Sutela – kitarat (To/Die/For)
Ande Kiiski – basso (Sleep of Monsters, Rytmihäiriö)
Jaska Raatikainen – rummut (Children of Bodom)

www.mercurycircleofficial.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy