Mercyful Faten kitaristi Hank Shermann kertoo bändillä olevan jo lähes seitsemän uutta kappaletta valmiina

Tanskalaisen heavy metal -veteraani Mercyful Faten oli määrä palata tänä kesänä keikkalavoille, mutta koronavirustilanteen vuoksi paluu näyttää tällä hetkellä epävarmalta. Bändi kuitenkin työstää parhaillaan uutta albumia, ja se näyttäisi edistyvän varsin mallikkaasti.

Bändin kitaristi ja perustajajäsen Hank Shermann kertoi Heavy-sivustolle, että uutta materiaalia tulevalle levylle on sävelletty tähän mennessä kuuden tai seitsemän kappaleen verran. Shermannin mukaan kesälle suunnitellut keikat siirtyvät todennäköisesti syksylle.

”Ensiksikin, King [Diamond, bändin keulakuva ja toinen perustajajäsen] asuu Teksasissa Yhdysvalloissa. Minä asun Kööpenhaminan pohjoisosassa Tanskassa. Rumpali majailee myös täällä, joten työskentelen hänen kanssaan treenikämpällä muovaamassa uusia kappaleita. Toinen kitaristimme [Mike Wead] asuu Tukholmassa Ruotsissa, ja uusi basistimme [Joey Vera] asuu Los Angelesissa. Joten kaikki tehdään Dropboxin tai sähköpostin välityksellä. Olen työstänyt vähintään viimeiset puolitoista vuotta uusia -kappaleita ja luulen, että niitä on kuusi tai seitsemän lähes valmiina. Ensimmäinen kappale on lähetetty Kingille miksauksen jälkeen, kun kaikki ovat soittaneet osuutensa. Lähetin tiedostot Joeylle Los Angelesiin, missä hän äänitti bassot. Siitä sitten edelleen Mikelle Tukholmaan, missä hän äänitti soolot. Ja nyt Kingillä on ensimmäinen kappale, mihin hän suunnittelee lauluosuudet. Sen jälkeen joitakin osia sovitetaan uudelleen, vaikkapa tuplasti pidemmiksi ja sen sellaista”, Shermann kertoo albumin tekoprosessista.

Mercyful Faten edellinen studioalbumi ”9” julkaistiin vuonna 1999. Tuleva albumi tulee olemaan ensimmäinen basisti Joey Veran kanssa tehty. Bändin alkuperäinen basisti Timi Hansen menehtyi syöpään vuonna 2019.

 

Kommentoi julkaisua