Merirosvometallia Jenkeistä – arvostelussa Rumahoyn ”The Triumph Of Piracy”

on jenkkilästä pongahtava merirosvometallin ilosanomaa levittävä yhtye. Tämä Alestormin jalanjälkiä seuraava ja itseään Karibianmeren parhaimmaksi merirosvometalliyhtyeeksi tituleeraava yhtye julkaisee helmikuun riemuksi debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä ”The Triumph Of Piracy”. Pelkkää yhtyeen promokuvaa katsellessa koko Rumahoy vaikuttaa varsin lupaavalta ryhmärämältä.

”AHOY!” korkkaa auki ”The Triumph of Piracyn”. Tästä avauskappaleesta tulee heti hyvä fiilis, vaikka se edustaakin aika perus piraattimetallia. Avausraidasta siirrytään vähän vakavammin otettaville seuduille, kun vuorossa on ”Quest for Heritage”. Ei kuitenkaan tarvitse ottaa asioita liian vakavasti, vaan sama hupsuilu pysyy taustalla.

Albumi lipuu sujuvasti eteenpäin kohti raitaa numero kolme ”Forest Party”, joka on myös itseasiassa tämän albumin musiikkivideolohkaisu. Kyseinen kappale kiteyttää koko albumin sisällön, ellei jopa koko yhtyeen, noin neljään minuuttiin.

”The Triumph Of Piracy” vaikuttaa varsin lupaavalta debyytiltä – ainakin kolmen ensimmäisen raidan perusteella, eivätkä ”The Haitian Slam”, ”Huffman The Pirate King” tai ”Kill the Trolls” pudota tasoa mihinkään. Nyt kun kerran Alestorm saapuu ensi kesän Nummirockiin, josko Rumahoy pääsisi sitä seuraavana viihdyttämään nummipeikkoja. Ainakin musiikkinsa puolesta uskon, että Rumahoy sopisi todella hyvin Nummirockin ilmapiiriin.

Nummipeikoista takaisin merirosvoihin. ”Netflix and chill” on jo niin ”lääst siisönii”, sillä tilalle on tullut ”Netflix and Yarr”. Niin kuin kuvitella saattaa, kyseessä on hieman hitaampi tempoinen kappale, joka tuo merirosvojen herkemmän puolen esiin. Herkistely jää kuitenkin taakseen ja vaihtuu teknopelleilyksi, kun kuullaan jenkkiaksentilla hieman saksaa. Vaikka säkeistöt lauletaan auf Deutsch, kertsit kuitenkin vedetään ihan englanniksi. ”Pirateship” on ehdottomasti tämän albumin kammottavin esitys.

Albumi päättyy juhlallisesti yli kymmenen minuutin nimikkoraidan tarjoamaan spektaakkelin – tai niin ainakin luulin. Kyseessä on kuitenkin kaksi viiden minuutin pläjäystä, joissa on täysin sama melodia. Puolessa välissä ”The Triumph of Piracya” ”kappale” periaatteessa loppuu, mutta sitten hiljaisuudesta puskee kitarasoolo läpi, joka parin minuutin kuluessaan muuttuu pelkäksi pelleilyksi. Miksi ei voitu miksata kitarasooloa kappaleeseen kiinni ja olla jättämättä mitään hiljaisuutta keskelle biisiä? Koko kappaleen olisi ihan hyvin voinut tiivistää nätisti viiteen minuuttiin, jolloin ”The Triumph of Piracy” olisi ollut koko albumin paras biisi.

Rumahoyn ”The Triumph Of Piracy” sisältää aivotonta kaljoittelu- ja bilemusaa. Se on varsin lupaava kokonaisuus debyytiksi – ainakin ensimmäisen seitsemän kappaleen ajan. Albumin alamäki alkaa raidan kahdeksan ”Pirateshipin” katastrofista ja päättyy viimeisen raidan ylipitkittämiseen. Vaikka ulkonäkönsä puolesta yhtyeen jäsenet ovat kuin merirosvometallin Pussy Riot tai musiikkinsa puolesta kuin köyhän miehen Alestorm, kyllä merirosvometalli on saanut jälleen uuden kulmakiven.

8- / 10

Kappalelista:
1. AHOY!
2. Quest for Heritage
3. Forest Party
4. The Haitian Slam
5. Huffman the Pirate King
6. Kill the Trolls
7. Netfilx and Yarr
8. Pirateship
9. The Triumph of Piracy

Rumahoy Facebookissa

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua