Merta julkaisee debyyttinsä maaliskuussa: musiikkivideo ”Tasapainossa”-kappaleesta Kaaoszinen ensinäytössä

Kotimainen, vaihtoehtometallia soittava Merta julkaisee maaliskuun 6. päivä debyyttialbuminsa nimeltä ”Kokonainen” Playground Musicin kautta. Yhteistyössä Finnvoxin Aki Sihvosen kanssa tuotetulta albumilta saadaan virallisesti esimakua helmikuun 19. päivä, kun levyn ensimmäisestä singlestä ”Tasapainossa” julkaistaan virallinen musiikkivideo.  Kaaoszine yhteistyössä bändin sekä yhtyeen levy-yhtiön Playgroundin kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen katsottavaksi videon ensinäytön. Voit katsoa videon tästä:

Merta-yhtyeen keulakuva Juhis Kauppinen kuvailee ”Tasapainossa”-sinkkua näin:

”Rajalla, tasapainossa, kaikki on taas hyvin, kunnes pinta repeää! ’Tasapainossa’-biisi on tarinallisesti jatkumoa viime syksynä julkaistulle ’Hauras’-kappaleelle. Tuli poltettua itsensä loppuun, ja herääminen omaan tilanteeseen tapahtui pohjakosketuksen kautta. Tämä biisi kertoo ajasta tuon kolhaisun jälkeen. Vaikka nyt menee jo tosi paljon paremmin, ja olen oppinut tuntemaan omat rajani, silti hetkittäin tuntuu, että pieni virheaskel sekoittaa koko pakan, ja syöksykierre alkaa. Biisin tekstissä käydään sotaa oman pään sisällä ja kerrotaan siitä, että tämä pään sisällä käytävä sota ja ahdinko eivät välttämättä ulospäin näy! Silti sitä päättäväisesti uhmaa huonoa oloa, ja lopulta pitkäjänteisyys ja rohkeus voittavat pelon.”

Taustaa:

Vaihtoehtometallibändi Merta julkaisi erittäin hyvän vastaanoton saaneen ”Puolikas”-EP:nsä 23. elokuuta 2019. EP:n julkkarikeikka oli loppuunmyyty.

Kaaoszine nosti Mertan tämän hetken kiinnostavimpien nuorten metalliyhtyeiden listalle. Linkki juttuun: https://kaaoszine.fi/uutta-verta-20-taman-hetken-kiinnostavinta-nuorta-metalliyhtyetta-4/

Yhtye sai Vuoden tulokas -ehdokkuuden Indie Awards -gaalassa tammikuussa.

Merta on Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana. Yhtye on saanut radiohuomiota YleX:ltä ja Radio Rockilta. Merta sainattiin Playground Musicille keväällä 2019.

Kommentoi julkaisua