Merta julkaisemassa seuraavan albuminsa ensi vuonna: ensimmäinen bändin raskaampaa puolta esittelevä kappale ”Saarna” kuunneltavissa

Kotimainen vaihtoehtometallia soittava Merta on julkaissut tänään ensimmäisen singlen tulevalta, järjestyksessään toiselta albumiltaan. Ensimmäinen maistiainen ensi vuonna julkaistavalta levyltä on ”Saarna”. Kappale edustaa aiempaa vihaisempaa Merta-tuotantoa. Yhtyeen tuottajana jatkaa Aki Sihvonen. Juhis Kauppinen kommentoi kappaleen sanomaa seuraavasti:

”’Saarna’-biisi kertoo järjestelmällisestä hyväksikäytöstä. Tilanteesta, jossa autetaan ystävää nousemaan pohjalta takasin aallonharjalle. Hyvänä tyyppinä tutustutat ja käytät omia kontakteja kaverisi puolesta auttaaksesi häntä. Tulee hetki, jolloin tämä ystävä on siinä pisteessä missä haluaa ja ei enää nää sinussa mitään hyötyä ja unohtaa sut täysin.

Saarna’ edustaa raskasta Merta-soundia. Haluttiin, että se raskaus, painostavuus ja epäkunnioitus kuuluu myös kappaleen yleisoundissa. Onnistuttiin tässä omasta mielestä hiton hienosti”, bändin keulakuva jatkaa.

Voit kuunnella kappaleen tästä:

Merta on jo kiinnitetty ensi kesän Nummirockiin. Juhis Kauppinen kertoo yhtyeen odottavan jo innolla pääsyä takaisin keikkalavoille:

”Kyllä tässä rupee olemaan palava himo keikoille! Uuden musiikin julkaiseminen on mahtavaa, mutta parasta tässä hommassa on se, että pääsee esittämään omaa musaa muille ja kokemaan sen vuorovaikutuksen ja energian, mikä yleisöstä kumpuaa. Onneksi ollaan saatu siirrettyä kevään ja kesän keikat aika mallikkaasti loppuvuodelle ja ensi vuoden alkuun, ja sovitut festarikeikat ensi kesälle.”

MertanTasapainossa”-musavideo on ehdolla Oulun Musiikkivideofestivaalin Kansanpumpeli-äänestyksessä. Voit äänestää videota täällä.

Varmistuneet keikat:
28.8. Bar Loose Helsinki w/fm2000
25.9. Klubi Tampere w/Kotiteollisuus
24.10. Apollo Turku w/Uniklubi

Kommentoi julkaisua