Merta-yhtye palasi studioon – uuden singlen tuotti Miitri Aaltonen!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.6.2022

Kunnianhimoinen Merta-yhtye ei pysähdy. Bändi julkaisi ”Minä”-nimisen kakkosalbuminsa viime marraskuussa, kun ”Kokonainen”-debyyttialbumista oli kulunut vasta reilu vuosi. Nyt yhtye on jo uuden musiikin äärellä, josta kuullaan esimakua tänään julkaistun Laiva-singlen myötä.

Tällä kertaa Mertan tuottajana toimi Miitri Aaltonen, joka tunnetaan myös ansiokkaasta työstään Stam1nan ja Mokoman kanssa.

Laiva-biisi kertoo siitä, kun ihminen on niin eksynyt omaan päämääränsä, ettei huomaa eksyneensä päämärästään. Matkan aiheuttamien halkeamien ja säröjen korjaaminen ei tapahdu hetkessä. Rauha, itsensä kuuntelu ja pysähtyminen unohtuu nykypäivänä liian helposti, kiire ja menestyminen on tärkeämpää kuin hyvinvointi. Joten täytyy muistaa kysyä itseltänsä ”kuka ohjaa tätä laivaa?” ennen kuin päätyy lopullisesti pohjaan”, Mertan keulakuva Juhis Kauppinen kertoo.

Voit kuunnella kappaleen tästä:

Kesän keikkoja:
5.6. Montturock
25.6. Nummirock
15.7. Kiiskifest
29.7. Qstock

Lisäyksiä tulossa!

Mertan ”Kokonainen”-debyyttialbumia on striimattu jo yli kaksi miljoonaa kertaa.

Soundin lukijat äänestivät Mertan viime vuonna kovimpien kotimaisten tulokkaiden kymmenen kärkeen. Lisäksi Merta sijoittui Kaaoszinen lukijaäänestyksessä Vuoden tulokas -kategoriassa kärkikolmikkoon.

Myös Spotify on ollut hyvin kiinnostunut bändistä. Merta on saanut useille julkaisuilleen homepage takeoverin ja monia soittolistauksia. Yhtye on päässyt myös soittolistojen kansiin. Merta sai Vuoden tulokas -ehdokkuuden Indie Awards -gaalassa tammikuussa 2020.

Merta on Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana. Merta sainattiin Playground Musicille keväällä 2019.