Mertan uusi ”Kipinä”-single inspiroitui turhautumisen jälkeisestä oivalluksesta!

julkaisee lisää maistiaisia tulevalta kakkosalbumiltaan ”Kipinä”-singlen merkeissä! Tuottelias tulokasyhtye Merta julkaisi ”Kokonainen”-debyyttialbuminsa viime vuoden maaliskuussa juuri ennen pahinta koronatilannetta. Albumia on striimattu yli 1,4 miljoonaa kertaa. Voit kuunnella yhtyeen uuden kappaleen tästä:

Yhtye tekee parhaillaan kakkosalbumiaan Finnvoxilla tuottaja Aki Sihvosen johdolla. Tulevalta albumilta on jo julkaistu kappaleet ”Saarna”, ”Insomnia” ja ”Usva”. Uuden ”Kipinä”-kappaleen inspiraatio tuli turhautumisen jälkeisestä oivalluksesta. Mertan keulakuva Juhis Kauppinen kommentoi:

”Ei olla pitkään aikaan päästy keikoille, ravintolaan tai klubeille viettämään iltaa, siis ’normaalia’ iltaa, kun mennään pitämään hauskaa kavereiden kanssa. Huomasin ympärilläni ja itsessäni ilmiön. ’En mä voi nauttia elämästä, kun en saa pitää hauskaa.’ Havahduin tähän ja pohdin hetken. Todellakin voin pitää hauskaa! Jos en pääse syömään kavereiden kanssa illalla, niin mennään pihalle istumaan ja syödään ja laitetaan kajareista se lempialbumi soimaan. Me ollaan just niin passiivisia kuin itse päätämme. Ei pidä jäädä miettimään vanhaa normaalia, vaan ottaa uudesta normaalista kaikki irti! Puhalla tähän kipinään! Tehdään siitä yhdessä vapaasti liekehtivä tuli.”

Merta sai Vuoden tulokas -ehdokkuuden Indie Awards -gaalassa tammikuussa 2020. Merta on Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana.

Kommentoi julkaisua