Merzbow Suomeen lokakuussa

Japanilaisen Masami Akitan noise-projekti Merzbow saapuu konsertoimaan Suomeen lokakuussa. on taiteilijan Masami Akitan noise projekti. Nimensä Merzbow on ottanut saksalaisen Kurt Schwittersin dadaistisesta tilataideteoksesta Merzbau. Merzbow’lla on ollut tärkeä osa noise-musiikin ja erityisesti japanilaisten artistien japanoise-tyylin kehittämisessä.

Merzbow’n varhainen musiikki rakentui metalliesineiden ja perkussioiden äänistä tehdyistä loopeista. 1990-luvulla Merzbow alkoi käyttämään musiikissaan elektronisia soittimia sekä mm sähkökitaroita ottaen vaikutteita mm grindcoresta ja deathmetallista. Nykyisin Merzbow käyttää luomisprosessissaan tietokoneita ja analogisia laitteita. Yhtenä maailman tuotteliaimpana artistina tunnettu Merzbow on julkaissut yli 300 albumia.

Merzbow on tehnyt yhteistyötä monien artistien sekä yhtyeiden kanssa. Näitä ovat olleet mm. Mike Patton, Keiji Haino, Sonic Youth sekä Boris. Innokkaana ympäistöaktivistina tunnettu Merzbow on tehnyt yhteistyötä myös eläinten oikeuksia puolustavan PETA:n sekä valaiden pyyntiä rajoittamaan pyrkivän Sea Shepherd Conversation Societyn kanssa.

Masami Akita on nähty Suomessa vain kerran aikaisemmin vuonna 2000 Avanto Festivaaleilla.
Arvostetun taiteilijan paluuta on odotettu, sillä Merzbowta on kuultu pohjoismaissa vain harvoin.

Liput myynnissä Tiketin myyntipisteissä 23.5.2012 alkaen.

Keikka:
18.10.2012 Helsinki,

Liput 24€ plus mahdolliset Tikeitin toimituskulut.
http://www.tiketti.fi/

Suomen konsertin tuottaa Blow Up That Gramophone
http://www.blowup.fi/

Kommentoi julkaisua