Meshuggah - Tuska 2018

Meshuggah-rumpali Tomas Haake ei haluaisi soittaa bändin suosikkikappale ”Bleedia” konserteissa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.7.2022

Meshuggah julkaisi vuonna 2008 klassikkoalbuminsa ”Obzen”, joka sisältää jättihitiksi nousseen ”Bleed” -kappaleen. Kappale tunnetaan erityisesti sen vaativasta kitarariffistä ja rumpukuviosta, jonka pelkkä bassorumpukuvio vaati rumpali Tomas Haakelta aikoinaan kuukauden intensiivisen treenin.

Yhtye on soittanut kappaleen lähes jokaisessa konsertissaan, mutta tuoreessa Metal Injectionin haastattelussa Haake paljastaa, että hän vihaa kappaleen soittamista.

Kun Haakelta kysyttiin haastattelussa, mitkä 30 sekuntia musiikkia muuttivat hänen elämäänsä, hän vastasi:

”Tavallaan sen pitäisi olla ’Bleed’. Periaatteessa mikä tahansa 30 sekuntia ’Bleediä’, kunhan bassorummut soivat. En sanoisi, että… se ei välttämättä ole sitä, mistä bändissämme on kyse, mutta se toimii pienenä johdatuksena kyllä. Kun ihmiset kuulevat sen ensimmäistä kertaa, he ajattelevat ”mitä helvettiä?”. Joten siinä mielessä.

”Henkilökohtaisella tasolla toivon tietenkin, ettei minun tarvitsisi soittaa ’Bleediä’ kertaakaan elämässäni. Mutta tässä sitä nyt ollaan. Meidän on tehtävä se. Mutta henkilökohtaisesti pidän bändin muista puolista, jotka ovat paljon hitaampia ja ehkäpä tunnelmallisia ja sen sellaista. Kuten ’Nebulous’ Nothing-albumilta, joka on ikään kuin hitaampi ja tylsempi ja todella matalalle viritetty, ja se luo tilaan aivan erilaisen tunnelman kuin ’Bleedin’ kaltainen kappale.”