Metal Bath – Winter Metal Festival järjestetään Hämeenlinnassa maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.1.2016

Metal Bath 2016Ensimmäistä kertaa järjestettävä Metal Bath festivaali on tietääkseni ensimmäinen kylpylässä järjestetty metallimusiikkiin keskittynyt tapahtuma. Mikäpä sen parempaa, kuin rentoutua päivät nauttien erilaisista saunoista ja kylvyistä, sekä hyvästä ruuasta ladaten akkuja iltojen metallimyrskyihin? Tapahtuman toisena agendana on järjestää metillimusiikin faneille hyvillä bändeillä varustettu huippupuitteisiin tehty tapahtuma, jonka lippujen hinnat ovat edukkaat. Tämän mahdollistavat ainoastaan asialleen vihkiytyneet talkoohenkiset bändit, sekä metalliystävällinen tapahtumapaikka. Tämä on kaikkea sitä, millä jokaisen metallidiggarin pitäisi itseään hemmotella vähintään kerran vuodessa! Ja kyllä, olen saanut jo palautetta alan ihmisiltä siitä, että tapahtumassa ovat liian halvat lippuhinnat, mutta kulttuurin puolesta pitää välillä kärsiä. Ymmärrän toki, että monet ihmiset elävät tällä hommalla (toivoisin elättäväni myös itseni musiikin avulla) ja moni asia nostaa keikkojen lippujen hintaa, mutta kiva se on edes joskus laittaa ihmisille edes tarjolle tällaistakin meininkiä…eikös juu?

Toinen syy tapahtumalle on henkilökohtainen kypsyminen siihen, että myyntilistojen ulkopuolisten bändien on erittäin hankala saada kotimaastamme keikkoja ja varsinkin, jos haluaisi saada edes bensarahat vaivanpalkakseen. Sanotaanko, että tämä olkoot nyt vaikka henkilökohtainen imperiumin vastaisku. Toivottavasti paikalle saapuu porukkaa mukavasti, niin vastaavan tapahtuman voisi järjestää toistekin ja pitää metallikulttuuria hengissä!

Miksi Aulanko? No siksi, koska kylpylähotelli ja sen tarjoamat hyvät puitteet, kuten yllä kuvasin. Toisekseen sijainti on mitä mainioin! Hämeenlinna on omasta pohjoisesta vinkkelistäni keskellä eteläisempää Suomea ja kohtuullisen matkan päässä monesta isommasta kaupungista. Helsinki 106km, Lahti 75km, Tampere 79km ja Turku 147km muutamia mainitakseni ei pitäisi olla iso kynnys lähteä mestoille?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Koitetaan tehdä yhdessä tästä hyvä metallimusiikin tapahtuma ja palautetta saa laittaa osoitteeseen aki(at)wildblood.fi

Bändit:

Wolfheart – Mikäpä se olisi talvinen metalli festari ilman winter metallia? Wolfheart on nopeasti noussut Tuomas Saukkosen yhdenmiehen bändistä maailmanmainetta nauttivaan uljaaseen orkesteriin, joka pitää nähdä livenä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nightrage – Ruotsalais-Kreikkalaista melodista kuolometallia, jota ei ole nähty Suomessa sitten vuoden 2006, jolloin orkesteri teki pienen kiertueen Vader orkesterin kanssa. Kyllä 10-vuotta on riittävä aika bändin palata tekemään sitä, mitä tekee parhaiten eli mäiskii livenä ja lujaa!

The Duskfall – Perinteitä vaalivaa ruotsalaista melodista death metallia puhtaimmassa muodossaan vuodesta 1999 soittanut orkesteri oli useampia vuosia tauolla ja koki uudelleen syntymisen vuonna 2014. Nyt orkesteri on selvinnyt tuosta alkumyllerryksestään kovimmaksi nyrkiksi koskaan. Tulkaa ja kokekaa se itse!

Bloodred Hourglass – Kotimainen melodeath pumppu, joka ehkä tutummin tottelee nimeä BRHG on ollut hyvässä nosteessa jo tovin aikaa ja esittelee melodista kuolemaa omaan tapaansa maustettuna. Katsotaan Suomi – Ruotsi henkisesti mikä maa vie livenä kultaa lauteilla tämän genren kanssa!

Quake The Earth – Oululaista metallia, vaiko hardcorea, eikö sittenkin metalcorea? No se on kaikkea sitä. QTE ei pokkuroi genrejä ja sujuvasti rikkoo näiden raja-aitoja, sekä tunnetusti lauteilla piisaa energiaa pienen ydinvoimalan verran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Twenty One Knives – Tukholmasta tärähtää hieman ehkä synkempää melodista kuolometallia suomalaisilla juurilla varustettuna. Nousevaa voimaa ja ensikertaa Suomessa!

Vapahtaja – Aasiassa jo kulttimainetta nauttiva grindiä, crustia ja kaikkea tarjoileva Vapahtaja tarjoaa nokkelaa ulosantia, niin suomeksi, kuten englanniksikin. Erittäin hauska ja piristävä live päräytys!

Yhdelle nousevalle bändille tarjolla soittoslotti festareilta! Koska keikkojen saaminen uusille/nouseville lupauksille on niin hankalaa – päätin tarjota yhdelle orkesterille mahdollisuuden nousta lavalle Aulangolla! Laita bändihakemus perusteluineen osoitteeseen aki(a)wildblood.fi ja liitä linkki musiikkiisi/musiikkivideoon…pliis ei isoja liitetiedostoja! Hakuaikaa 7.2.2016 saakka!

Terveisin,

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aki Häkkinen

Iltalippu 15€

Viikonloppulippu 25€

Mukana menossa:
Angels & Devils Shop

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy