Fanit - Tuska 2019.

Metal Capital Festivalin bändikilpailun finalistit julki: äänestä oma suosikkisi esiintymään festivaalissa!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.3.2021

Oulussa 18.–19. kesäkuuta järjestettävä Suomen suurin metallifestivaali Metal Capital Festival lanseerasi helmikuussa yhteistyössä Kaaoszinen kanssa bändikilpailun, jossa on palkintona mahdollisuus päästä esiintymään tämän kesän festivaaliin. Festivaali haluaa tarjota mahdollisuuden yhdelle onnekkaalle bändille päästä kapuamaan festivaalin lauteille sen historiallisena ensimmäisenä vuotena! Tapahtuman promoottori Aki Häkkinen kommentoi bändikilpailua seuraavasti:

”Meille on tullut valtava määrä hakemuksia bändeiltä päästä soittamaan festareillemme, mikä on tietysti mahtava asia. Vaikka festaria tehdään nyt ensimmäistä kertaa, niin hakemuksia on tullut kotimaisten lisäksi runsaasti myös ulkomailta ja niistä kauimmaiset mm. Australiasta, Japanista, Iranista ja Meksikosta. Omasta bändihistoriastani tiedän miten hankalaa on päästä soittamaan isoille festivaaleille, koska tunkua on paljon ja nimekkäät artistit tietysti vievät useimmiten kaikki slotit. Keikkailu ylipäänsä on tietysti useimmille bändeille juurikin se juttu, millä bändille tehdään nimeä ja isot festarit ovat niitä parhaita pr paikkoja pienillekin bändeille, koska bändi tavoittaa festareiden kautta ison yleisön, paitsi paikan päällä, niin myös festivaalin promotyön kautta. Me haluamme tarjota mahdollisuuden hakea paikkaa festatreiltamme ja haluamme, että yleisö myös osallistuu tähän prosessiin! Oletan, että kisaan hakee mukaan runsaasti bändejä kansainvälisestikin, sillä Suomi on erittäin tunnettu ja pidetty metallimaa, missä taatusti bändit haluavat soittaa osana järkälemäistä kattausta. Voittaja bändi kruunataan tämän bändisodan Warlordiksi vuosimallia 2021.”

Kaiken kaikkiaan kilpailuun otti osaa 100 yhtyettä kotimaasta sekä 40 yhtyettä ulkomailta ja loppujen lopuksi erittäin kovatasoisesta karsinnasta finaaliin pääsivät kotimaisista yhtyeistä Crucify The Faith, Evil Drive, Memoira, Omnivortex, Plaguebreeder, Split Iris, The Borealist, Silver Bullet sekä ulkomaisista yhtyeistä Espanjasta kotoisin olevat Reaktion sekä The Fall Of Atlantis. Voit tutustua finaaliin yltäneiden yhtyeiden musiikkiin soittolistan kautta tästä:

Voit äänestää omaa suosikkiasi tästä:

[totalpoll id=”453750″]

Säännöt:

1. Voit äänestää omaa suosikkiasi kerran päivässä yhdellä IP-osoitteella (24h välein).
2. Äänestykseen on mahdollista antaa oma äänensä 9. päivä huhtikuuta klo 18.00 asti, jolloin äänestys sulkeutuu ja alkaa äänien lopullinen tarkistus.

HUOM! Tulemme käymään lopuksi vielä äänet läpi mahdollisten bottien ja vilppien varalta ja toivomme yhdessä Metal Capital Festivalin kanssa, että kaikki kilpailuun osallistuvat bändit ovat kilpailussa mukana rehellisesti. Mikäli havaitsemme selkeästi, että jokin bändi on kilpailussa boteilla saanut äänisaaliinsa, on seurauksena diskaaminen kilpailusta.

Rules:

1. You can cast a vote for your favourite band with one IP address once a day (24h gap between votes).
2. The competition will be online for April 9th 6.pm EET (So 18.00 Finnish time). After that we will start calculating the final votes.

NOTE! Kaaoszine editor in chief will go through the votes after the competition and if we can find that there has been a bot in use to create false votes the band will be disqualified to win the competition. Kaaoszine and Metal Capital Festival hopes all participants will handle the competition maturely and let the band who has best music and most active fans be the winner!

Kilpailuun osallistuivat kaiken kaikkiaan seuraavat kotimaiset sekä ulkomaiset yhtyeet:

Kotimaiset yhtyeet:
Accusator
Advent of Fire
After Bear
Asketia
Astral Corpse
Astralion
Bad Apples
Bailout
Bangkok Dollars
Beyond The Hate
BloodBlind
Boreal grin
Chephreon
Coronary
Corrosium
Crimson Day
Crucify The Faith
Cryptic Hatred
Dead Man Remains
Defeat
Devastating Light
Eartheria
Egres
Einvigi
Endstate
Everlore
Everture
Evil Drive
Finis Mentis
God Disease
Graveyard Shifters
Grimace
Groupie High School
Halco
Hate World Hero
Hautajaisyö
Juha Jyrkäs
KabukiDrop
Killburn
Kuulovaurio
Liha
Limos
Lined
Makrofagi
Memoira
Missiles
Mons Ignifer
Mr. Crabman & The Seaweeds
My Funeral
Mysterizer
Nameles
Neon Angel
Neurosurgery
Ninetyfive50
Noituma
Northvoid
Oblivion Beach
Omnivortex
Owler
Perihelion Ship
Plaguebreeder
Revolverz
Roju
Samuli Federley
Sarof
Satan’s Fall
Scars of Solitude
Seads
Seven
Shadecrown
Shadows and Colors
Silver Bullet
Skull Altar
Slash the Smile
Soulwound
Split Iris
StoneSoul
Surman Suu
The Borealist
The Chains
The Unknown Act
Traumateatteri
Unhoped
Woeful
Zarthas

Ulkomaiset yhtyeet:
Ad Eternum
After Silence
Akiavel
Allegiance Reign
Aryem
Cenizas del Edén
Cöntraband
Devil In You
Eleanor
Emgrace
Endernity
Goresoerd
Heleven
Herejía
Illusion Force
Incursed
Insight after Doomsday
Jealous Wild
Jet Jaguar
Jumpscare
Kaira
Killus
Kramp
Kritter
Morphium
Nukore
Off Heaven
Orion Child
Project Renegade
Punhalada
Rakshasa
Red Soil
Reaktion
Reverber
Rise of the Shadows
Santo Graal
Scape Land
Season of Ghosts
Secret Rule
Serpico
Silverhex
The Fall Of Atlantis
Tortured Demon
Vice City
Viperwitch
Wynken Delirium