Metal Days Sloveniassa heinäkuussa

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 13.6.2013

Monelle suomalaiselle tuttu festaripaikka Slovenian Tolmin täyttyy jo kymmenettä kertaa metallimusiikin ystävistä,metaldays2013 kun tuossa vehreässä laaksossa järjestetään tänä vuonna Metal Days -nimeä kantava festari 21. – 27.7.2013. Festivaali on siis vaihtanut nimeä ja järjestäjää, mutta muuten konsepti tuntuu säilyneen hyvinkin samanlaisena. Festaripaikka on mitä hienoin laakso vuorten siimeksessä. Hellettä voi pulahtaa pakoon viileään jokiveteen, ja ainakin aikaisemmin järjestelyt ovat toimineet vallan mainiosti. Kolmen päivän liput on jo ehditty myydä loppuun, mutta päivälippuja sekä koko viikon lippuja on yhä jäljellä.

Tänä kesänä paikalla on metallidiggarin korvia kahdella lavalla hellimässä erilaisia metallibändejä, mm. Alestorm ja Primordial; Annihilator, Eyehategod, Hypocrisy, Iced Earth,  Legion Of The Damned, Metal Church, Onslaught ja Overkill; Brutal Truth, Dying Fetus, Soilwork ja Anaal Nathrakh, sekä Kaaoszinen edustajiston kovasti odottamat Aura Noir, Candlemass, Enslaved, Ihsahn, King Diamod, Mayhem, Meshuggah, Samael, Shining, Taake ja Tsjuder. Suomea festareilla edustavat Ensiferum, Sonata Arctica, Turisas ja Wintersun. Ja tässä bändilistauksessa on siis vasta osa Metal Daysin line-upista, joten varmasti eri metalligenrejen kannattajille löytyy kattauksesta jotain.

Kaaoszinekin on koko viikon paikalla festaroimassa, joten kerro vaikkapa kommenteissa, mistä bändistä haluaisit festariraportista lukea.

Lisätietoa Metal Days -festivaaleista löydät täältä: http://metaldays.net/Home