Metal Hammer nimitti Oranssi Pazuzun tänä vuonna julkaistun ”Mestarin Kynsi” -albumin vuoden parhaaksi black metal -levyksi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.12.2020

Kotimainen psykedeelistä black metalia esittävä Oranssi Pazuzu on pitkin uraansa kerännyt huomiota ja arvostusta ympäri maailmaa. Bändin jokainen uusi albumi on ollut toinen toistaan suosistumpi päätyen aina Metallican James Hetfieldin soittolistalle ja internetin suosituimman musiikkikriitikon The Needledropin videoille hyviin arvioihin.

Odotetusti bändin tänä vuonna julkaistu ”Mestarin Kynsi” -albumi on ollut mukana monella ”vuoden parhaat albumit” -koosteella. Yksi näistä on suositun metallilehti ja -sivusto Metal Hammerin lista vuoden parhaista black metal -albumeista. Kyseisen listan ykkössijalla keikkuu kukas muukaan kuin Oranssi Pazuzu. Tämän lisäksi bändin albumi löytyy myös Metal Hammerin uusimman numeron Top 50 -listauksesta sijalta 15.

”Se, että näin haastava ja hankala albumi on niin helppo nauttia ja niin välittömästi lumoava, on kenties sen vahvuus, mutta samalla myös sen suurimman mysteerin alkuperä – kenties todiste siitä, että jokin vieras äly yrittää epätoivoisesti ottaa kontaktia mestarillisen hypnoottisen psykedelian kautta”, lehti hehkuttaa sivuillaan.

Uusi ”Mestarin Kynsi” -albumi on Pazuzun ensimmäinen levy legendaarisen Nuclear Blast -yhtiön julkaisemana.