Metal swap: Chile – Finland avaa suoran yhteyden metallibändeille – Hellsinki Metal Festivaalissa chileläisvieras, mikä Suomi-bändi lähtee Chileen?

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.6.2024

Opetus- ja Kulttuuriministeriön rahoittama Come to Latin America -hanke starttaa METAL SWAP -kampanjan, jossa pääfokuksessa ovat chileläiset ja suomalaiset metalli- ja rockyhtyeet. Ensimmäisenä osana hanke tuo Suomeen Hellsinki Metal Festivaliin chileläisvieraan. Festivaalille esiteltiin seuraavat chileläiset yhtyeet: Alterhyde, Sobernot and Demoniac. Valittu yhtye julkaistaan kesäkuun aikana.

Chileen CL.Rock-festivaaliin suomalaiset kandinaatti yhtyeet julkaistaan elokuussa. Chilen osalta hanke on kutsuvieraskilpailu ja se toteutetaan yhteistyössä suomalaisten yhteistyökumppanien kanssa. 

METAL SWAP:in tärkein anti yhtyeille on kansainvälinen näkyvyys ja kampanja, joka luo fanipohjaa niin chileläiselle kuin suomalaiselle jo ennen kuin he edes astuvat toisen maan kamaralle. Chilessä hanketta tukevat esimerkiksi Radio Futuro, joka on yksi maan suurimmista radiokanavista sekä maan suurin metallimedia Rockaxis. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Latinalaisen Amerikan musiikki valloittaa maailmaa, ja se on yksi maailman nopeimmin kasvavista musiikkimarkkinoista ja suosittujen artistien tuottajista. METAL SWAP edistää Suomen ja Latinalaisen Amerikan edustajana Chilen välistä yhteistyötä ja hakee uusia toimintamalleja kansainvälisen uran rakentamiseen. 

Projekti esittelee uusia nousevia bändejä kampanjan aikana kummassakin maassa ja luo verkostoitumismahdollisuuksia yhteistyön aloittamiseen pienempienkin bändien välillä matalalla kynnyksellä. Latinoartistit ovat käyttäneet yhteistyötä yhtenä onnistuneena konseptina maailman valloitukseen. 

Näkyvyyden ja verkostoitumisen lisäksi METAL SWAP tarjoaa kaikille projektin yhtyeille yhteensä neljä verkossa toteutettavaa työpajaa kansainvälistymiseen ja uran rakentamiseen liittyen. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Come to Latin America (CTLA) -hanke alkoi vuonna 2022 bändikisalla, jonka voittaja Where’s My Bible teki menestyksekkään kiertueen Latinalaisessa Amerikassa viime vuonna. Samaisena vuonna CTLA edusti myös Nordic Business Forumissa chileläisen CTLA tuomarin Hernan Rojasin esiintymisen kautta. Come to Latin America keskittyy tänä vuonna Chileen ja sen laajaan heavy sound -skeneen. 

Chilellä ja Suomella on paljon yhteistä: kaksi pientä ääriolosuhteiden maata, jotka sijaitsevat maailman eri laidoilla ja joilla on pitkä perinne rockin ja metallin parissa.”, kertoo Chilessä useita vuosia asunut CTLA:n luoja Niina Fu.

Hanketta tukee myös Neural DSP, suomalainen vuoden vientiyrityksenäkin palkittu musiikkialan teknologiayritys, jonka ovat perustaneet Chilessä kasvaneet Douglas Castro ja Francisco Cresp. Yritys lahjoittaa yhteensä 6000 euron edestä tuotteitaan valituille suomalaiselle ja chileläiselle yhtyeelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy