Metalli hallinnut genrevapaan Emergenza Festivalin Suomen voittajia jo kaksi vuotta – jatkuuko meno ensi vuonna?

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.11.2018

Emergenza Festival on nostojalustana toimiva konsepti kiinnittämättömille bändeille, yhtyeille, ryhmille ja artisteille. Tarkoituksena on antaa pienemmille ja nouseville yhtyeille mahdollisuus isompiin keikkoihin, joihin he eivät muuten kovinkaan helposti pääse. Suomen osion finaali järjestetäänkin legendaarisen Nosturin lauteilla – nyt vuonna 2019 viimeisen kerran venuen lopettaessa toimintansa. Tästä yhdellä yhtyeellä matka jatkuukin Tanskaan pohjoismaiden finaaliin ja sieltä mahdollisesti Saksaan kansainvälisiin finaaleihin, joka pidetään osana Taubertal Festivaalia. Nyt ensi kertaa ikinä konseptin osakilpailut pidetään Helsingin lisäksi myös Turussa, jonka alueelliset finaalit pidetään Apollossa.

Konseptiin osallistuminen on täysin genrevapaata, mutta silti ulkomaille Suomen voittajina on nyt kaksi vuotta peräkkäin mennyt raskasta metallia. Vuoden 2018 sesongin Suomen osion voittaja I Revolt pääsi esiintymään Emergenzan kansainvälisiin finaaleihin Taubertal Festivaalille viime elokuussa, jossa pääesiintyjänä olikin In Flames. Tänä vuonna yhtye on soittanut muillakin näkyvillä lämmittelijäsloteilla muun muassa Profen Omen, Rytmihäiriö ja Medeia -yhtyeiden kanssa. I Revolt julkaisi Taubertal Festivalin keikaltaan livevideon.

Jatkuuko raskaamman metallin voittoputki siis myös vuonna 2019? Konseptiin voi ilmoittaa oman ja kaverinsa yhtyeen osoitteessa www.emergenza.fi