Metalli-punk-trio RiASA pistää raskaampaa vaihdetta silmään sinkulla ja videolla ”Mielipuolien mylly”

Metallia, punkkia ja rockia sulavasti toisiinsa yhdistelevä RiASA (ent. RiESA) on uutteralla työllään ja räväköillä viisuillaan noussut ansaitusti silmällä pidettävien kotimaisten tulokkaiden kaartiin. Vuonna 2018 julkaistua debyyttialbumia ”Ämpäreitä ja sirkushuveja” seurasivat vuoden 2019 kauhu-EP ”Paholaisen musiikkia” sekä vuonna 2020 julkaistu konseptilevy ”Olipa kerran sikakylä”, jonka tiimoilta bändi nappasi radiosoittoja, nousi Spotify-listoille ja sai hyviä keikkaslotteja, joista osa tosin jäi pandemian jalkoihin.

Seinäjokelaiset pistävät uudella ”Mielipuolien mylly” -singlellään isompaa, vihaisempaa ja räkäisempää vaihdetta silmään ja kääntävät samalla katseet jo uran kolmatta levyä kohti.

”’Mielipuolien mylly’ on entistäkin tymäkämpi kappale. Vaikka biisissä tapahtuu paljon, niin tietty Motörhead-viba on läsnä ja asenteesta ei tingitä. Kertosäkeessä päästetään discopedot häkeistään tanssilattialle. Hiki virtaa ja strobovalot välkkyy”, RiAsAn laulaja Molli kuvailee kappaletta ja jatkaa:

”Tarinallisesti biisi sijoittuu maailmaan, joka on hieman tämän maailman kaltainen, ja aikaan, joka on hieman tämän ajan kaltainen. Kaiken kaaoksen, sappinesteen ja viskipommien alla käsitellään riippuvuuksia, pelkoja ja avun etsimistä vääristä paikoista.”

Erikoinen kuvaus kappaleesta avautuu paremmin tarkastamalla Infernossa jo aiemmin ensinäytössä nähty musiikkivideo, joka teroittaa tarinaa kuvastollaan.

”Video on luottomies Esa Jussilan käsialaa, ja tällä kertaa lisättiin kierroksia, kunnes mentiin ylikierroksilla. Sekopäistä toimintaa ja visuaalista silmäkarkkia. Sessio oli yksi hauskimpia tähän mennessä ja lopputulos erilainen ja taatusti mieleenpainuva.”

RiASA paljastaa seuraavan pitkäsoittonsa olevan nimeltään ”Kaaoksen kämmenellä”, ja se ilmestyy ensi vuoden helmikuussa.