Metallia läpi genrerajojen – ennakkokuuntelussa Mons Igniferin debyyttialbumi ”ONKALO”

Kotimainen, vuodesta 2018 asti toiminnassa ollut on julkaisemassa debyyttialbuminsa nimeltä ”ONKALO” 30. tammikuuta Never Nerv Labelin kautta suoratoistopalveluissa. ”ONKALO” on albumi metallimusiikkia läpi genrerajojen. Se tuo mukaan elementtejä laajalla skaalalla perinteisestä heavy metalista, melankolisesta post-metalista, sekä groovaavasta death- ja thrash metalista. Periaatteessa Mons Igniferin musiikissa ”ONKALO”-albumilla kohtaavat saumattomasti Black Sabbath ja black metal, mikäli asia täytyisi pukea yhteen lauseeseen. Sanoitukset albumilla käsittelevät pitkälti pimeyttä ja yksilön selviytymistä – niin yhteiskunnassa, luonnon armoilla kuin oman itsensä kanssa silloin, nyt ja tulevaisuudessa. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen mahdollisuuden kuunnella bändin uunituoreen debyytin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustonsa kautta, ja voit kuunnella albumin tästä:

Albumin on masteroinut Napalm To Thy Face prod. -studion Vesa Viitanen, joka on aiemmin työskennellyt esimerkiksi Noitavasaran ja Supreme Havocin parissa. Miksaus on puolestaan yhtyeen basistin, Janne ”Mr. Burns” Palon käsialaa. Muita albumilla esiintyviä muusikoita ovat kitaristi/laulaja Lizky alias Jani Lahti, myös kuvataiteilijana kunnostautunut rumpali Bizze alias Jani Korkiamäki sekä vierailevana taustaäänenä laulajatar Marjut Meltoranta.

Bändi valottaa tulevan albuminsa kappaleita Kaaoszinelle seuraavasti:

Perfect World

Dystooppinen näkökulma yksilön selviämisestä yhä vähemmän yksityisyyttä turvaavan yhteiskunnan keskellä. Vapaudesta ja vainosta. Sanoitukset osittain runomuodossa. Melko suoraviivainen heavy rock -kappale.

Breezefly

Instrumentaali, joka sisältää teeman muunneltuna ”Perfect World” -kappaleen riffistä. Toinen osio on käytännössä ”Mouth Of Knives” -kappaleen c-osa, höystettynä eri kerroksilla muita melodioita. Albumin ainoa kappale, jolla kuullaan myös akustista kitaraa.

Mons Ignifer

Käsittelee etäisesti ihmisen fyysistä ja henkistä selviämistaistelua luonnon armottomuuden keskellä, joka on läpi maapallon historian näyttänyt mahtinsa aina kivi-, rauta- ja jääkausilta näihin päiviin asti.

Infra-Nocturnal Darkness

Lyriikka referoi Haruki Murakamin Maailmanloppu ja ihmemaa -kirjan tapahtumia ”Sysiäisten” keskellä. Kauhuteemalla mennään, ja jälleen on tavallaan myös kyse yksilön selviytymisestä. Jälleen myös pimeys on vahvasti läsnä kappaleen teemassa. Erittäin groovaava ja esimerkiksi death metalin suuntaan flirttaileva kappale.

Mouth Of Knives

Sodanvastainen sananvapauden ylistys. Mutta missä kohtaa sanojen käyttö voi muuttua sodaksi? Sanoituksessa on ironinen klangi, joka kulkee tarkoituksella siinä rajalla, että ymmärtääkkö se väärin vai ei. Suureksi osaksi albumin nopein kappale, ja samalla myös lähes silkkaa thrash metalia.

After The Never” (Album version)

Kaipuun, rakkauden ja periksiantamattomuuden teemoja. Toisen ihmisen ymmärtämistä, vaikka se ei olisi aina niin helppoa, edes sielunkumppaneilla. Säkeistöjen laulutyyliin on haettu samaa fillistä, kuin Ozzy Osbournella Black Sabbathin kappaleessa ”Sleeping Village”. Kappale on julkaistu aiemmin singlenä jo vuonna 2019, hieman eri versiona.

Alternative Grinder

Sanoitukseltaan hyvin abstrakti runoelma, joka sekoittaa virtuaalitodellisuutta ja spirituaalista energiaa ihmisen mielen äärettömyyteen. Mukana on viittausta hallusinointiin ja mielen järkkymiseen.
Musiikillisesti sekoitus perinteistä heavy metalia ja black metalia. Lopussa kappale kulkee täysin avaruudellisiin sfääreihin.

Mons Ignifer juhlistaa ”ONKALO”-albumin julkaisua live-streamilla YouTube-kanavallaan albumin julkaisupäivänä, lauantaina 30. tammikuuta 2021. Linkki alla:

 

Mons Ignifer Facebookissa

Kommentoi julkaisua