Metallia ystävänpäivään – Orange Steel coveroi Kikkaa

Kirjoittanut Johanna Ania - 14.2.2024

Tamperelainen Orange Steel julkaisi ystävänpäivän kunniaksi coverin ja musiikkivideon Kikan hittikappaleesta ”Sukkula Venukseen”.

Yhtyeen jäsen Dutch Dillon kommentoi kappaleen valmistumista seuraavasti:

”Biisistä oli ideana tehdä judaspriestimäinen coveri, ja siinä mielestäni onnistuttiin. Alun fillin voikin nyt jo arvata, mistä se on kotoisin. Muuten kappale noudattaa hyvin pitkälti -82-85 -luvun Judas Priestin manöövereitä. Bassolinjoissa voi kuulla kaikuja mestari Ian Hilliltä. Kaiken nostotyön teki yhtyeen toinen jäsen Marty McDye. Hän soitti kaikki soittimet ja miksaili kappaleen. Minä toimin vain tuottajana ja makutuomarina ja kävin tinaamassa kaljaa studiolla. Hoidin kuitenkin mukaan myös laulaja Johanna Ruton, koska mielestämme hänellä oli tähän biisiin juuri sopivan väkivaltainen ääni. Oli hauska seurata prosessin valmistumista sivusta. Innostusta kappaletta kohtaa oli selvästi ilmassa, ja se luultavasti välittyy nyt myös työn jäljen kautta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappale on nauhoitettu ja miksattu tamperelaisella Kohmelo Records -studiolla. Miksauksen ja masteroinnin teki Marty McDye.

Kokoonpano:

Marty McDye – kitara, basso, koskettimet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Dutch Dillon – kitara, basso, rummut, laulu