Metallica haastaa vakuutusyhtiö Lloyd’sin oikeuteen koronapandemian vuoksi siirrettyihin keikkoihin liittyen

Yhdysvaltalainen thrash metal -jätti on haastanut Lontoossa sijaitsevan vakuutusyhtiönsä Lloyd’sin oikeuteen taloudellisista tappioista, jotka liittyvät koronapandemian aikana siirrettyihin keikkoihin.

Metallica väittää aiemmin tällä viikolla Los Angeles Superior Courtissa nostamassaan kanteessa, että vakuutuksenantaja kieltäytyi korvaamasta heille aiheutuneita tappioita sen jälkeen, kun bändi joutui lykkäämään kuutta Etelä-Amerikan keikkaa vuonna 2020. NBC Los Angelesin mukaan bändi väittää vakuutusyhtiön rikkoneen heidän välistä sopimusta ja vaatii heiltä selvennystä sopimuksesta sekä toistaiseksi määrittelemätöntä rahallista korvausta.

Kanteessa väitetään, että ennen kiertuetta bändi osti ”peruutus-, hylkäämis- ja poissaolovakuutuksen” -vakuutuksen siltä varalta, että osa keikoista joudutaan perumaan tai siirtämään. Metallica kääntyi Lloyd’sin puoleen saadakseen luvatun ja kohtuullisen korvauksen keikkojen mahdollisen perumisen tai siirtämisen johdosta mutta niin ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Vakuutuksenantaja Lloyd’s väittää yhtyeelle, että se ei ole korvausvelvollinen koska sopimuksessa ei ole mainittu tartuntataudeista koituneita peruuntumisia tai siirtymisiä korvauksen perusteeksi.

Kommentoi julkaisua